Címke: iskola

18
jún

60 éves érettségi találkozó a Kanizsay Dorottyában

Jubileumi érettségi találkozót szervezett a Kanizsay Dorottya Általános Leánygimnázium 60 éve, 1964-ben végzett osztálya, akik úgymond „kiemelt osztályként” járták ki az újpesti középiskolát.
16
jún

Kedvességgel árasztották el Újpestet június 14-én

Különleges akciónapot tartottak június 14-én pénteken az Újpesti Óvodai- és Iskolai Szociális Segítők: a „Dobj egy like-ot offline” névre hallgató kezdeményezés célja az volt, hogy pozitív üzenetekkel töltsék meg a kerületet, egy öleléssel vagy néhány kedves szóval dobják fel az itt élők napját. Az akcióhoz szakemberek, óvodák, iskolák és civilek is csatlakozhattak.
15
máj

Rendkívüli középfokú felvételi eljárás – ezekbe az iskolákba lehet még jelentkezni

Az Oktatási Hivatal meghirdette az idei rendkívüli középfokú felvételi eljárást. Újpesten három iskolába lehet még jelentkezni betöltetlen helyekre, május 6. és augusztus 31. között.
8
máj

Negyedszázados jubileumot ünnepelt a Szent János Apostol katolikus iskola

Fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepelte az újpesti Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda május 6-án. A jubileum alkalmából Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek celebrált szentmisét az intézmény udvarán.
28
márc

Állatbarát ligeteket hoztak létre két újpesti iskolában

Harminc magyar oktatási intézmény, köztük Újpesten a Szűcs Sándor Általános Iskola és a Lázár Ervin Általános Iskola udvarán hoztak létre állatbarát ligeteket a K&H Bank és a 10 millió Fa Alapítvány közös projektjében.
23
márc

Olvasni jó! − izgalmas irodalmi vetélkedőben mérték össze tudásukat a 3-5. osztályosok

Izgalmas ifjúsági krimit dolgozott fel az idei Olvasni jó! komplex többfordulós irodalmi verseny, melynek döntőjében 34 általános iskolás csapat mérkőzött meg egymással az Ifjúsági Házban március 18-án és 21-én.
5
márc

Tagintézménnyé szervezné át a Bene Ferenc Általános Iskolát a minisztérium

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ terve szerint a tanulók létszámának csökkenése miatt szeptember 1-től az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola a Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola tagintézményévé válna.
5
márc

Kinyílik a világ a Karinthy pedagógusainak

Különleges programon vett részt a káposztásmegyeri Karinthy általános iskola több pedagógusa. Ez az első év, hogy az Erasmus-program keretén belül nyolc tanár külföldi „továbbképzésen”, oktatási programon szerepelhetett. Az Európa fővárosaiban szerzett tapasztalataikat egy izgalmas napon adták át először a munkatársaiknak, majd a diákokat is bevonták az interaktív élménybeszámolóba.
23
jan

Szavalóverseny az újpesti diákoknak a magyar kultúra napján

A magyar kultúra napja alkalmából rendeztek szavalóversenyt az újpesti diákoknak az Ifjúsági Házban. Az egész délutános programon 14 általános iskola és középiskola több mint 150 tanulója mérettette meg magát.
16
dec

Az ország 55. legjobb középiskolája az Újpesti Babits Mihály Gimnázium

Rendkívül büszke a Babits Mihály Gimnázium szellemiségére és eredményeire az oktatási intézmény igazgatója, Pataki Marianna. Rengeteg munka és alázat van abban, hogy idén az 55. helyen végzett a Babits a száz legjobb középiskola rangsorában. Az igazgatóval beszélgettünk.