Címke: középiskola

18
jún

60 éves érettségi találkozó a Kanizsay Dorottyában

Jubileumi érettségi találkozót szervezett a Kanizsay Dorottya Általános Leánygimnázium 60 éve, 1964-ben végzett osztálya, akik úgymond „kiemelt osztályként” járták ki az újpesti középiskolát.
15
máj

Rendkívüli középfokú felvételi eljárás – ezekbe az iskolákba lehet még jelentkezni

Az Oktatási Hivatal meghirdette az idei rendkívüli középfokú felvételi eljárást. Újpesten három iskolába lehet még jelentkezni betöltetlen helyekre, május 6. és augusztus 31. között.
16
dec

Az ország 55. legjobb középiskolája az Újpesti Babits Mihály Gimnázium

Rendkívül büszke a Babits Mihály Gimnázium szellemiségére és eredményeire az oktatási intézmény igazgatója, Pataki Marianna. Rengeteg munka és alázat van abban, hogy idén az 55. helyen végzett a Babits a száz legjobb középiskola rangsorában. Az igazgatóval beszélgettünk.
26
nov

Piacképes tudást ad a nagymúltú UMSZKI – Modern, a mai kor igényeinek megfelelő eszközökkel várják a diákokat

Szakma, érettségi és nyelvtudás. Mindezt egyszerre kínálja a BMSZC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikuma azoknak a továbbtanulóknak, akik az iskola négy ágazata közül választanak. A tapasztalat azt mutatja, hogy kifejezetten nagy igény van a piacon az UMSZKI elektrotechnika és elektronika, informatika és távközlés, gépészet, valamint specializált gép- és járműgyártás ágazatán végzett szakemberekre. Ziegler Tünde Edit igazgatóval és Bodó Antal igazgatóhelyettessel beszélgettünk.
26
okt

Bródy Imre Gimnázium: az otthonos iskola, ahol jó létezni

Az egyik legismertebb középiskola Újpesten a Bródy Imre Gimnázium. A Langlet Valdemár utcában álló ódon falak között rendkívül modern és diákbarát szellemiség tapasztalható a „BIG”-ben, ahol nemcsak a személyiségnek és képességnek megfelelő oktatásra számíthatnak a tanulók, hanem kiegyensúlyozott és családias hétköznapokban is részük lehet. Az Újpesti Napló a Bródy gimiben járt, ahol jelenleg 540 diák tanul, 52 pedagógus segítségével.
20
jan

Körkép – Jöjjenek a plüssök is! (videó)

Jöjjenek a plüssök is! 75 ezer általános iskolás ír szombaton középiskolai felvételit. A vizsgákat szigorú feltételek (takarítás, lázmérés, maszkviselés, távolságtartás) mellett rendezik, a szülők csak a kapuig kísérhetik majd a gyerekeket, de bent biztonságban tudhatják őket – mondja a Károlyi igazgatója, aki az izguló gyerekeket is igyekszik megnyugtatni.
14
nov

30 napra ingyenes lesz a net a távoktatásban részt vevő középiskolásoknak

„A köznevelésben és a szakképzésben nappali rendszerű nevelés-oktatásban” részt vevők számára lesz egy hónapig ingyenes az internet.
2
máj

ÚKTV – Körkép – Déri Tibor polgármester köszöntője az érettségizőknek

A fiatalok azok, akik megértik a problémákat, és van kellő erejük a világ megváltoztatásához.” (Jane Goodall) Kedves érettségiző Barátaim! Utatok során ismerjétek fel az igazat, mutassátok meg a helyes utat az eltévedteknek, legyetek kitartóak, bízzatok magatokban és a hitetekben! Ti részesei vagytok annak a generációnak, akik a jövőt alakítják. Környezetünket Ti menthetitek meg, és az emberségesebb világ is általatok épül. Éljetek ezzel a lehetőséggel felelősen és gondoskodóan. Megéri! A jövőt magatoknak is alakítjátok. A nehézségek, melyeket az élet az gördít elétek, sose ijesszenek el, hanem motiváljanak annak leküzdésére. Ezáltal lesztek képesek egyre nagyobb és nagyobb kihívásoknak megfelelni! És ne feledjétek; „Az ember a legfontosabb érték!” Sok sikert Nektek! Déri Tibor Polgármester