60 éves érettségi találkozó a Kanizsay Dorottyában

  •  
  •  
  •  

Jubileumi érettségi találkozót szervezett a Kanizsay Dorottya Általános Leánygimnázium 60 éve, 1964-ben végzett osztálya, akik úgymond „kiemelt osztályként” járták ki az újpesti középiskolát.

1964 júniusában érettségizett az egykori Kanizsay Dorottya Általános Leánygimnázium (ma már Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola) 4/a osztálya a Kassai utcában. Az osztályfőnök dr. Fried Ervinné Julika néni, míg az igazgató dr. Siklósi Lajosné volt. A 60. érettségi évforduló egyik szervezője, Kun Györgyi elmondta, úgymond „kiemelt osztályként” végül 23-an érettségiztek.

„60 év után meglátogathattuk régi iskolánkat igazgató Úr Bärkopf Péter meghívására, ahol nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. Jakab Zsuzsanna szakmai igazgató és Varga Julianna oktatásvezető végigkísértek a régi falak között, ahol szemeinkben néha megcsillant egy könnycsepp is” – mesélte Kun Györgyi, aki hozzátette, sajnos már heten elhunytak az osztályból, ketten pedig egészségi okokból nem tudtak részt venni.

A rövid megemlékezés után a „lányok” beültek régi padjaikba, majd elővették az emléktárgyakat: ilyen volt a kötelező sapka jelvénnyel és a köpeny. De előkerültek képek a közös kirándulásokról, építőtáborokról.

„Mielőtt elhagytuk volna régi iskolánkat, megköszöntük némi szerény hozzájárulással az iskola alapítványának, hogy az érettségi vizsgák idején fogadtak bennünket.” Később a résztvevők közös vacsorát fogyaszthattak el, amelyen az iskola igazgatója „gyémánt diplomákat” nyújtott át egykori tanulóiknak.

„A mindent pozitívan látó „lányok” azzal a kéréssel búcsúztak el tőlem, hogy a 70. érettségi évfordulós találkozásunkat is szervezzem meg, amit örömmel megígértem. Találkozunk 2034-ben” – ígérte a főszervező.

ÚN

, , , ,