Címke: káposztásmegyer

24
febr

Megújult és kizöldült a káposztásmegyeri Forgó játszótér

Megújult, megszépült és kizöldült a Káposztásmegyeren, a Bőröndös utcában található Forgó játszótér, melynek eszközeit és környezetét az elmúlt évtizedek alatt igencsak megviselte az idő vasfoga.
23
febr

Erdőmegújítási munkálatok kezdődtek a Farkaserdőben

Február 19-én erdőmegújítási munkálatokba kezdett a káposztásmegyeri Farkaserdő állami tulajdonú részén a Pilisi Parkerdő Zrt. Céljuk az idősödő faállomány megújítása, mely a klímaváltozás miatt elkerülhetetlenné vált.
7
febr

Táblák is jelzik: védett terület a Farkaserdő

A FŐKERT Természetvédelmi és Erdőkezelési osztályának munkatársai múlt héten kitették a helyi védettséget jelző táblákat a káposztásmegyeri Farkaserdő fővárosi tulajdonú területére, mely januártól helyi védettséget kapott Budapesttől.
4
febr

Lakossági fórumot tartott a BKK − ezek a hálózati fejlesztések valósulhatnak meg Újpesten

Lakossági fórumot tartott a BKK − Budapesti Közlekedési Központ az Újpest közösségi közlekedését érintő hálózatfejlesztési tervekről február 2-án. A Lóverseny téri Közösségi Házban rendezett kétórás eseményen a vállalat szakemberei több elképzelést is felvetettek és a helyiek véleményét, ötleteit is meghallgatták.
30
jan

Lakossági fórumot tartanak Káposztásmegyer és Megyer közösségi közlekedési összekötéséről

Lakossági fórumot tart a Budapesti Közlekedési Központ február 2-án pénteken 18 és 20 óra között a káposztásmegyeri Lóverseny téri Közösségi Házban, ahol a BKK szakemberei bemutatják a Káposztásmegyer és Megyer közösségi közlekedési összeköttetését célzó javaslataikat.
17
dec

Idén is együtt ünnepelték a karácsonyt a káposztásmegyeriek

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is összegyűltek a káposztásmegyeriek advent harmadik hétvégéjén, hogy közösen, zenével, nasival és a Mikulással ünnepeljék meg a karácsonyt.
16
dec

Az ország 55. legjobb középiskolája az Újpesti Babits Mihály Gimnázium

Rendkívül büszke a Babits Mihály Gimnázium szellemiségére és eredményeire az oktatási intézmény igazgatója, Pataki Marianna. Rengeteg munka és alázat van abban, hogy idén az 55. helyen végzett a Babits a száz legjobb középiskola rangsorában. Az igazgatóval beszélgettünk.
5
dec

Ünnep közösségi összefogással − idén újra Karácsony Káposztáson

December 16-án immár negyedszerre gyűlnek össze a káposztásmegyeriek a Farkaserdő utcai dombnál, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyt. A régi hagyományt felelevenítő − és egyben új hagyományt teremtett − rendezvény főszervezője, Nagy Margit mesélt a Karácsony Káposztáson programról.
22
nov

Idén is Karácsony Káposztáson

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét közösen ünneplik a karácsonyt a káposztásmegyeriek. December 16-án szombaton 17 és 19 óra között a Farkaserdő utcai dombnál karácsonyfa díszítés, a résztvevők által hozott házi finomságokból rendezett bögreparti, Mikulás és családi műsor várja az érdeklődőket.
8
nov

Ismételten elutasította Újpest Önkormányzata az építési vállalkozó fakivágási kérelmét a Homoktövis utcai saroktelken

Az újpesti önkormányzat immár második alkalommal utasította el az építési vállalkozó 72 fa kivágására irányuló kérelmét a Homoktövis utca - Megyeri út kereszteződésénél található saroktelken.