Régi, nemes hagyomány

  •  
  •  
  •  

Majdnem egy évtizedes hagyomány az újpesti jótékonysági Polgári Bál. A kezdeményezés egészen 2007-ig nyúlik vissza. Az eseményen évről évre mindig azok a szervezetek kaphattak jelentős támogatást, akik valamely területen kiemelkedően sokat tesznek Újpest közösségéért. Idén az Állatvédelmi Járőrszolgálatnak gyűjtenek.

A bál az utóbbi években a város egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát. Nyitótánccal, meleg vacsorával, pezsgővel, tombolával és színes programmal várják a vendégeket a szervezők. A meghívás mindenkinek szól, városvezetőknek, díszpolgároknak és minden újpestinek egyaránt. Az esemény azonban nem csupán a szórakozást szolgája. A bállal ugyanis évről évre mindig olyan egy oktatási, egyházi, kulturális, egészségügyi, sport- vagy közbiztonsági szervezetet támogatnak a szervezők, akik valamely területen kiemelkedően sokat tesznek Újpest közösségéért.

A bálon összegyűlt adományokból támogatták 2010-ben az újpesti Deák utcai mentőállomást, egy évvel később pedig az Újpesti Torna Egylet Tornaszakosztálya és sportolói voltak a kedvezményezettek. Három évvel ezelőtt a Nap utcai Szent József plébániatemplom orgonavásárlási tervét segítették. Rá egy évre, szintén az önzetlenség jegyében, a két újpesti polgárőrszervezet javára gyűjtöttek, ők közel félmillió forintnyi támogatást kaptak. Tavaly egy oktatási intézmény, az akkor harmincéves Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola kapott szintén ugyanennyit. Idén az Állatvédelmi Járőrszolgálatot támogathatják a résztvevők.

Miből áll a támogatás?
Az adomány a jegyárbevételből, a csekken feladott vagy helyben összegyűjtött adományokból, és a helyszínen vásárolt tombolák árából tevődik össze. Mindig az est végén hirdetik ki, mennyi támogatás gyűlt össze.

A hagyomány eredete
2007-ben, a régi hagyományok felelevenítése céljából indította útjára a jótékonysági polgári bált Ozsváth Kálmán, édesanyja, Ozsváth Kálmánné, Monori Marika és Ludányi Éva. A szervezőknek már a kezdetekben egyértelmű volt, hogy a jótékony célú rendezvény állandó fővédnökeinek gróf Károlyi Lászlót és feleségét, Erzsébet asszonyt kérik majd fel.

Jegyek még kaphatók!
Belépőjegyek korlátozott számban még kaphatók, amelyeket a 0620-8280514-es telefonszámon keresztül lehet rendelni. Időpont: 2015. február 14, szombat 19:30 (kapunyitás 19 óra). Helyszín: Újpesti Polgár Centrum, Árpád út 66.

MOA