Romabál a Polgár Centrumban

  •  
  •  
  •  

December 22-én a Polgár Centrumban tartotta évzáró, karácsonyi gálaestjét a Roma Rendőrök Országos Szervezete, valamint az Együtt a Hátrányos Helyzetű Gyermekekért elnevezésű egyesület.

 

A hátrányos helyzetű fiatalokat segítő egyesület 2007. március elsejétől az újpesti Virág utcában működik az újpesti önkormányzat jelentős támogatása mellett. Az egyesület célja, hogy a fiatalokat tartalmas iskolán kívüli képzéshez és a szabadidő eltöltésével baráti közösséghez segítse – az utca veszélyei helyett.

A különleges estet az egyesület elnöke, dr. Horváth Ferenc nyitotta meg. Az elnök úr 1985 óta hivatalos állományú rendőr, a pályája Kőbányáról indult járőrként, jelenleg az Országos Rendőr-főkapitányság Főügyeletén szolgál bevetésparancsnokként. A Virág utcai központot, ahol a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkoznak, szintén ő irányítja.

Az egyesület másik kiemelt tevékenysége a Dzsumbuj-program, amiben olyan kisiskolásokkal tartják a kapcsolatot, akik az élet sűrűjében nevelkednek. Ez egy más világ: a mélyszegénységben élő gyerekeket nem úgy kezelik, mint ahogy általában az utcán találkozunk velük szolgálatban. Könyveket, füzeteket visznek nekik, lehetőségeikhez mérten kirándulásokat, játékos programokat szerveznek a számukra.

Az újpesti ifjúsági bázis nem az előítéletekkel, sokkal inkább egy tartalmas jövőképpel segíti a fiatalokat, ezt ismerte fel karitatív hozzájárulásával a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is, amit Tállai Ferenc képviselt az esten, Újpest Önkormányzata nevében pedig Mészáros Ferenc képviselő vette át a támogatásokat megköszönő emléklapot.

Az est változatos színpadi előadásai közül feltehetően a legnagyobb sikert a száztagú cigányzenekar kamaraegyüttese aratta, bár szenvedélyes érdeklődés kísérte az utolsó produkciót, a tombolahúzást is. Ez utóbbin két főnyeremény is gazdára talált.

Az egyesület elnöke, dr. Horváth Ferenc 20 év szolgálat tapasztalatával is úgy véli, hogy nincs fontosabb, mint azokról a fiatalokról gondoskodni, akik az utca helyett egy értelmes cél elérésének az igényével fordulnak a világ felé.