•  
  •  
  •  

Az újpesti polgárőrök is kiveszik a részüket a határon folyó humanitárius munkából. Önként mennek, azt mondják, ez természetes.

Újpest nemcsak gyűjt és pénzzel igyekszik segíteni az ukrajnai humanitárius válság áldozatainak, de ott van a keleti határon is. A Hafner Sándor vezette Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület néhány tagja március első hétvégéjén Fehérgyarmaton segítette azokat, akik egyik percről a másikra kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat.

A csapatban ott volt az elnök lánya és felesége is, a menekültek regisztrációjánál segédkeztek. A határra megpakolt autóval érkeztek, mert a Városházán addigra összegyűlt adományok egy részét is vitték magukkal, és biztosan fordulnak még néhányszor, mert ahogy az Újpest Médiának elmondták, a neheze még csak most jön, a segítségre így folyamatosan szükség lesz.

A polgárőrök egyébként a kerületi rendezvények biztosítása mellett már 2015 óta segítenek önként az országhatárnál is, eddig leginkább a déli szakaszon, most pedig már a keleti végeken is.

, , , , , , ,