Sérelemdíjat akar az újpesti rendőrök által megmentett család

  •  
  •  
  •  

Tisztában vannak vele, hogy ha a rendőrök nem érkeznek időben, és csaknem egyikük életének feláldozásával nem állítják meg az őrjöngő férfit, megölte volna őket – mégis sérelemdíjat követelnek.

A rendőrséget december 24-re virradóra többen is értesítették, hogy egy garázda férfi őrjöng egy Kassai utcai lépcsőházban, több lakásajtót is rugdosott. A rendőrök egy autóval mentek ki intézkedni a helyszínre.

A Blikknek nyilatkozó családanya elmondta: az eszét vesztett, bajonettel hadonászó elkövető az ajtójukon dörömbölt, férjének belülről kellett megtámasztania az ajtót. Hozzátetette: tudták, ha bejut, lemészárolja őket.

A kiérkező rendőrpáros egyik tagját az őrjöngő súlyosan megsebesítette, társa ezt követően terítette le több lövéssel. A lövedékek egy része azonban a család lakásában landolt.

„A férjem bakancsától pár centire ment el az egyik golyó, a másik az ajtófélfába állt, de egy a kisfiam matracában végezte, amin félelmünkben összebújva feküdtünk ketten” – mesélte az asszony a lapnak.

A család nagyon hálás a rendőrpárosnak, hogy megmentette az életüket, ám „az őket ért megrázkódtatások miatt” sérelemdíjat szeretnének kapni a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól – mondta el a Blikknek jogi képviselőjük. “Minden tiszteletem a rendőrnőé, de az tény: hibát követett el, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, hogy lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül” – véli dr. Lichy József.

, , ,