Szabadnapos mentők segítettek a lángoló lakás erkélyén álló apának és lányának Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

Hihetetlen szerencséje volt annak a káposztásmegyeri családnak, amelynek hétfő este égett ki a lakása – derül ki az Országos Mentőszolgálat közleményéből.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, tegnap az esti órákban tűz ütött ki egy Hajló utcai panelház egyik lakásában, amely teljesen kiégett. Hogy mi okozta a tüzet, azt a Katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálják.

Az OMSZ azt írja, a lángoló második emeleti lakás erkélyén segítségért kiabáló apát és lányát három arra sétáló szabadnapos mentőjárőr és egy doktornő vette észre. Azonnal riasztották bajtársaikat, majd gyorsan csapatot verbuváltak az utcán bámészkodókból, akiket az erkély alatt, szorosan egymás mellé állítottak, hogy szükség esetén (ponyva hiányában) elkaphassák a tűz elől az első emeletre lemászó lányt és édesapját.

 

 

Erre végül szerencsére nem volt szükség. A szabadnapos életmentők rögtön megkezdték a sérültek ellátását, amelyet kiérkező bajtársaikkal együtt folytattak. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az Újpest TV-nek elmondta: egy fiatal lányt és egy férfit égési sérülésekkel, egy nőt pedig enyhe füstmérgezés miatt kellett kórházba szállítani.

 

, , , , ,