•  
  •  
  •  

Március közepén újra kinyitotta kapuit a főváros népszerű játszótere, a Tarzan Park. Április 14-én gigantikus számháborút tartanak itt, amelyre még mindig nevezhetnek az újpesti általános iskolák 5-8. osztályos lány és fiú tanulói. Iskolánként egy csapat vehet részt, amelyben nyolc fiú és nyolc lány szerepelhet.

Balogh Gabriella, az UV Zrt. marketing és PR menedzsere elmondta, hogy idén komoly bővítéseket terveznek, és – ahogy eddig is – a gyermekek testi és mentális fejlődését is elősegítik. Tóth Anett fejlesztőpedagógus és köznevelési szakértő megerősítette, hogy a családi park valamennyi játéka elősegíti a kisgyerekkori mozgásfejlődést, ezáltal a mentális érést is támogatja. A játékszigetek eszközei a nagy és finommozgások kivitelezésére, mozgástervezésre és szerepjátékra alkalmasak.

„A 14 játéksziget az általános egészségügyi állapotban lévő gyermekek számára is ideális. Különlegesség azonban, hogy a sajátos nevelési igényű és beilleszkedési problémákkal küzdőknek, ráadásul az autista fiatalok számára is ajánlatos.”

A mozgásfejlődés a kisiskolások olvasás- és írásfejlődéséhez, valamint a matematikai készségeikhez is nagyban hozzájárul. Balogh Gabriella hozzátette, a Tarzan Park zöldövezetet és nyugodt környezetet biztosít.

„Minden egyes nap úgy nyitjuk meg a parkot, hogy általános takarítást és körbetekintést tartunk. Minden egyes játszószigetet gondosan leellenőriznek. Ez egy játszópark, de nem játék, hogy a legnagyobb rendben legyenek a játszószigetek.”

A Tarzan Park márciusban átmeneti nyitvatartással várja a látogatókat, pénteken, szombaton és vasárnap. Áprilisban húsvétkor és a tavaszi szünetben ismét kinyitnak, a főszezon pedig májusban kezdődik, amikortól minden nap kitárják kapuikat.

, , , ,