Szentendrén és Dunakeszin is helytálltak tegnap az újpesti tűzoltók

  •  
  •  
  •  

Hatalmas tűz tombolt Szentendrén a HÉV-megálló melletti Sparban. A bevásárlóközpont szerda késő délután gyulladt ki. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínre, a munkát az újpesti tűzoltók is segítették. A tűztől mindössze 200 méter távolságra van egy MOL-benzinkút, ezt körbevették a tűzoltók, nehogy átterjedhessenek a lángok. A Spar dolgozói időben elhagyták az üzletet, szerencsére senki sem sérült meg. A tüzet a raktár egyik hibás ventilátora okozta.

Fotó: Facebook

 

Az újpesti tűzoltók az első között reagáltak a riasztásra és három autóval vonultak a helyszínre

– közölte érdeklődésünkre Béres Ferenc, a IV. kerületi lánglovagok parancsnoka, aki azt is elárulta, hogy az egységek éjfélkor, illetve hajnali kettő óra körül értek vissza az állomáshelyükre.

 

Rajtuk kívül huszonhárom másik egység, többek közt a szentendrei hivatásos és önkéntes tűzoltók, illetve a leányfalui és a szigetmonostori önkéntes tűzoltók is részt vettek az oltásban.

A lánglovagoknak sikerült megakadályozniuk, hogy a hatalmas lángok átterjedjenek a közeli benzinkútra.

 

 

A 200 négyzetméteres üzlet végül teljesen leégett, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Pest Megyei kutatómentők szerencsére senkit sem találtak a romok között. Az utómunkák a mai napon folytatódnak.

 

 

 

Így tomboltak a lángok Szentendrén:

 

 

Túl forró nosztalgia

A hivatásos és az önkéntes újpesti tűzoltókat szerdán egy másik, meglehetősen rendhagyó esethez is riasztották:

a MÁV egyik nosztalgiajárata nyomán, Dunakeszin kigyulladt az aljnövényzet.

 

A vasúti pálya mentén, a Dunakeszi Alsótól a Gyártelepig terjedő szakaszon, nyolc helyszínen is felcsaptak a lángok.

Szerencsére a tüzeket a dunakeszi önkéntes tűzoltók segítségével itt is időben sikerült megfékezni, mielőtt komolyabb baj történt volna.

, , , , , , , ,