•  
  •  
  •  

Április 5-én Újpesten, a Polgár Centrumban vendégszerepel Meskó Zsolt egyfelvonásos operettje, a Szerelmem, Sárdy. Az egyszereplős, rendkívül szórakoztató darab a múlt századi híres bonviván életének fontosabb állomásait eleveníti fel egy rajongó szemszögéből.

A darab története egyszerű: egy fiatal énekes hirtelen jött szabadsága alatt nemrégiben elhunyt nagyanyja titkos naplójának elolvasásába kezd. Megelevenedik az idős hölgy életének számára ismeretlen oldala, a múlt század legnagyobb bonvivánja iránti élethosszig tartó vonzódása. A főszereplő, Derzsi György narrálja és eljátssza az eseményeket: hol női hangon a nagymama bőrébe bújik, hol az unoka szerepét játssza.

Ha már Sárdy, természetesen a zene sem maradhat ki: a szöveges blokkok között Derzsi énekben is megidézi az énekes máig élő, legendás alakját. Olyan dalok csendülnek fel, amelyeket Sárdy János hangján ismert meg a világ.
Miként Derzsi György színművész elmondta: korábbi fellépésein sokszor énekelte Sárdy János dalait, és észrevette, hogy ezeknek a daloknak van a legnagyobb sikere. Innen jött a műsor ötlete, amelyhez Meskó Zsolt írt színdarabot, Harangi Mária rendezővel pedig színpadra állították.

G.R.