Szigorodik a kijárási korlátozás Újpesten

  •  
  •  
  •  

Déri Tibor polgármester Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy élve a kormány adta lehetőséggel, saját hatáskörben hétfő éjfélig szigorító intézkedéseket vezet be a kijárási korlátozásokkal kapcsolatban a IV. kerületben.

Az újpesti operatív törzzsel és a rendőrséggel egyeztetve a kerület vezetése az alábbi szigorításokat vezeti be:

  • Újpest közterületeit csak áthaladásra, illetve egyéni sportolási tevékenységre lehet használni hétfő éjfélig. Ezt a rendőrség, az Önkormányzati Rendészet és a polgárőrség ellenőrzi az előttünk álló napok folyamán.
  • Pénteken 12 órától lezárják a Népszigetet mind a gyalogos, a kerékpáros és az autós forgalom elől a XIII. kerülettel közösen. Az átjárás a kerületek között azonban megengedett lesz, azaz át lehet jutni Óbudára a hídon keresztül.
  • A járványveszély enyhítésének érdekében egészségügyi maszk – ennek hiányában annak funkcióját és rendeltetését betöltő orrot és arcot takaró textil (kendő, sál) – viselése kötelező az önkormányzat által fenntartott piac- és vásárcsarnok területén, az oda belépő és ott tartózkodó szolgáltatásokat igénybe vevőkre és szolgáltatókra, a zárt térben történő tartózkodás idejére.

Az ezekről szóló rendeletet aláírás és kifüggesztés után ma 12:00 órától lép hatályba.

A polgármester mindenkit kért a kijárási korlátozások szabályainak betartására, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy az egész országban, így Újpest területén is tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe. A rendőrség és a közterület-felügyelet ezért kiemelten ellenőrzi a hétvége alatt a tűzrakó helyeket a Farkas-erdő területén is.

, , ,