Szombaton megnyílik az oltópont a Szakrendelőben

 •  
 •  
 •  

Április 3-án megkezdődik a koronavírus elleni oltások beadása az Újpesti Szakrendelőben a Kormányhivatal által megadott ütemezésben, előreláthatólag szerdáig – derül ki Déri Tipor polgármester Facebook-bejegyzéséből.

A szakrendelő Moderna és AstraZeneca vakcinát kap. A Moderna megérkezett, beadása szombaton 5 és vasárnap 3 oltóhelyen zajlik majd. Hétfőtől AstraZeneca vakcinával történik az oltás, hétfőn 5, kedden és szerdán pedig 7 oltóhelyen, reggel 8:00-13:00, illetve 13:30-18:30 óra között. Így közel 3400 újpesti lakos első beoltása történhet meg.

 

 

A Szakrendelő már korábban beszerezte a szükséges eszközöket, kialakította a megfelelő helyiségeket és felkészítette az oltásban részt vevő munkatársait.

Az intézmény orvosai és szakdolgozói saját rendelésük helyett végzik az oltási feladatot, s mivel az oltás minden más ellátással szemben elsőbbséget élvez, kedden és szerdán több rendelés is szünetel majd. Erről pontos tájékoztatás hétfőn jelenik meg az Újpesti Szakrendelő honlapján.

Az oltandó személyeket az oltás időpontjáról a Kormányhivatal vagy a háziorvosa értesíti. Az időpont módosítására nincs lehetőség. A Szakrendelőben kizárólag a Kormányhivatal által összeállított listán szereplő és előre értesített lakosokat olthatják be, ezért azt kérik, csak azok jöjjenek, akik kaptak értesítést!

A Szakrendelőben nincs lehetőség regisztrálni az oltásra, ez kizárólag a központi regisztrációs oldalon tehető meg.

Szabályok az oltásra érkezőknek:

 • Az oltásra egyedül érkezzen, kísérőt (legfeljebb 1 fő) csak indokolt esetben engedünk be!
 • Maszkban érkezzen, amit a Szakrendelő egész területén szabályosan magán kell tartania!
 • Az oltás időpontja előtt legfeljebb 10 perccel érkezzen és a Szakrendelő előtt várakozzon, amíg kollégánk szólítja!
 • Az oltási folyamat teljes ideje alatt tartson 1,5-2 méter távolságot a többi várakozótól. A rendelő előtt várakozókat a közterület-felügyelet munkatársai segítik a távolság betartásában.

Az oltás menete:

 • Hozza magával TAJ-kártyáját, személyi igazolványát, lakcímkártyáját és a kitöltött Hozzájáruló nyilatkozatot. A dokumentum a kormányzati tájékoztató oldalról letölthető. Akinek nincs lehetősége a kinyomtatására, a Szakrendelőben is kitöltheti.
 • Az oltásra érkezők hőmérsékletét ellenőrzik, 37 fok feletti hőmérséklet esetén nem engedhetik be őket.
 • Az oltásra érkezőket egy külön „Oltás- recepcióhoz” irányítják, itt kell bejelentkezni.
 • Abba az oltóhelyiségbe kell menni, ahova a recepciós kolléga irányítja.
 • Az oltóhelyiségnél az SZTK munkatársai várják és bekísérik. Az orvos megnézi a “Hozzájáruló nyilatkozat”-ot, és kikérdezi, majd – ha mindent rendben talál – beadja az oltást.
 • Az oltást követően 20-30 percig a váróban kell maradni!
 • Az oltásról igazolást kap, amit meg kell őrizni és a második oltásra is el kell vinni!

Az Újpesti Szakrendelő kollégái az oltási folyamat teljes ideje alatt segítséget nyújtanak, és azt kérik, az újpestiek is legyenek segítségükre a fenti szabályok betartásával.

Kanász-Nagy Máté az Újpest Médiának elmondta: az Szakrendelőt már korábban tökéletesen felkészítették az oltási feladatokra. Emlékeztetett: az újpesti önkormányzat már közel egy hónappal ezelőtt sürgette, hogy elkezdődhessen az oltás SZTK-ban is, ám akkor a vakcinák még nem érkeztek meg.

Hozzátette: az oltási folyamat mintegy 40 millió forintos költséget jelent a kerületnek. “Az önkormányzatok tehát igenis kiveszik részüket a vírus elleni küzdelemből, amit mi teljesen természetesnek is tartunk” – mutatott rá. Hangsúlyozta: arra bíztat minden újpestit, hogy regisztráljon és adassa be magának a  vakcinát, mert ez a járvány leküzdésének legbiztosabb módja.

, , , ,