•  
  •  
  •  

Április 27-e keddtől egészen 30-a péntekig reggel 9 és délután 5 óra között a koronavírus-gyanús esetek kiszűrését segítő szűrőbusz működik az Aquaworld parkolójában.

A szűrőpont azoknak áll a rendelkezésére, akiknek a háziorvos előírta a koronavírus-tesztet, és úgy döntenek, hogy – amennyiben egészségi állapotuk lehetővé teszi – nem otthon várják meg a mentőket, hanem elmennek egy szűrőpontra.

A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy a vizsgálatra autóval érkezzenek szájmaszkban, és vigyék magukkal a TAJ-kártyát, valamint a személyi azonosító dokumentumokat.

 

 

A szűrésben az Országos Mentőszolgálat munkatársai mellett, a Nemzeti Népegészségügyi Központ csapata, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei és a SOTE hallgatói nyújtanak segítséget.

„Ha valamelyik szektorban most kiemelten fontos a vírus elleni védekezés segítése, az a turizmus! Így nem is volt kérdés, hogy amikor az Országos Mentőszolgálat megkeresett bennünket, teljes mellszélességgel az ügy mellé álltunk, és a helyszín biztosítása mellett felajánlottuk a szűrésben részt vevő egészségügyi dolgozók napi munkájának megkönnyítéséhez maximális támogatásunkat. Reméljük, ezzel a kis segítséggel is hozzá tudunk járulni a járvány visszaszorításához, hogy mielőbb visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba, újra vendégeket tudjunk fogadni komplexumunkban” – nyilatkozta Sívó Roland, a létesítmény igazgatója.

, , , ,