Talmácsi Gáborral motorozhattak a Bene sulisok

  •  
  •  
  •  

Talmácsi Gábor Moto GP világbajnok járt az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskolában május 24-én, hogy a gyerekekkel együtt vegyen részt a MiniMotor Programon. A program célja a biztonságos közlekedésre nevelés mellett a motorsport megismertetése, megszerettetése.

Talmácsi együtt motorozott a Bene diákjaival az iskola tornatermében; mint elmondta, a MiniMotor Program tavaly 30 ezer iskolást motoroztatott meg, és hívta fel a figyelmet a közlekedésbiztonság alapjaira. A gyerekek motorozás közben a KRESZ-pályákon számot adhatnak tudásukról.

fotó: Újpest Média

A motorversenyző az Újpest Médiának elmagyarázta, hogy ilyenkor a fő program a motorozás, amely kültéren robbanómotorral valósul meg, míg beltéren elektromos motorokat próbálhatnak ki a gyerekek. „Megtanítjuk őket a fék-gáz kapcsolat használatára, és az egyensúlyérzéküket is fejlesztjük. A motorokon koncentrálniuk kell, és a térlátásukat is fejlesztjük. Olyan hasznos információkkal látjuk el őket, amelyek a napi közlekedésben elengedhetetlenek”. A MiniMotor Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.

Aranyásné Holti Orsolya, az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola igazgatója kifejtette, öröm és megtiszteltetés az intézmény számára, hogy a legnevesebb magyar motorversenyző kereste fel őket, a diákokat pedig mindig inspirálja, ha komoly példaképpel találkozhatnak. Az igazgatónő azt is hozzátette, hogy a Bene suli saját kerékpárokkal és pályával is rendelkezik, tehát az intézmény is komoly hangsúlyt fektet a diákok biztonságos közlekedésére.

BJ

fotó: Újpest Média

fotó: Újpest Média

, , , ,