Természetvédelmi területen termesztett kannabiszt egy budapesti férfi

  •  
  •  
  •  

Augusztus 26-án a Főkert munkatársai területrendezést végeztek a főváros XV. kerületében egy természetvédelmi területen, amikor munka közben egy bozótos terület közepén kialakított tisztáson egy gondozott kannabiszültetvényre bukkantak – írja a Police.hu.

Értesítették a mezőőröket, akik hívták a BRFK XV. kerületi rendőrkapitányságát. Az egyenruhásoknak a helyszínen a mezőőrök elmondták, hogy visszatartottak egy gyanúsan viselkedő kerékpárost, aki a tisztás felé tartott, de a jelenlétüket észlelve megpróbált elmenekülni.

A kiérkező járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél 5 palack vizet, metszőollót és kötözőmadzagot találtak, ezért előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív lett.

A férfi ugyan elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, de tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Azt állította, a nála lévő metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizeket pedig súlyként, kerékpáros edzéshez használta. A kötözőmadzagról azt mondta, hogy véletlen keveredett a cuccai közé.

A hatóság a helyszíni szemle során 58 tő kannabiszpalántát és tereprendezésre alkalmas eszközöket foglalt le.

A nyomozók a 42 éves B. Lászlót kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását. A bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

, , , , ,