Tervek és összegzés

  •  
  •  
  •  

Évértékelőt tartott az újpesti tűzoltóság március 7-én. Az összegzés mellett tervekről, jó együttműködésről is szó esett.

Béres Ferenc tűzoltóparancsnok rövid évértékelőjében összegezte: tavaly összesen 1262 riasztást kaptak. Ezek legnagyobb hányada tűzeset és műszaki mentés volt. Riasztási fokozatok közül a legmagasabbnak számító IV-es és V-ös fokozatot nem kellett elrendelni, III-as fokozatú pedig összesen négy darab volt, ebből kettő Újpest területén. (Az újpesti tűzoltóság területéhez a XV. kerület, Dunakeszi és Fót is hozzátartozik – a szerk.)

A tűzoltóparancsnok a statisztika után rámutatott: Újpest és a szomszédos XV. kerület iparbiztonságilag a legveszélyeztetettebb fővárosi kerületek közé tartozik. Területükön összesen öt veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem működik, további öt Újpesten működő egység pedig küszöbérték alatt marad.

A polgári védelmet illetően veszélyelhárítási terveket dolgoztak ki, és lakossági jelzőrendszereket is telepítettek. Elhangzott még: Újpesten és a XV. kerületben 4 illetve 2 óvóhely van, amelyeket szintén ellenőriztek. Ezen felül a két kerületben több tucat helyszínen katasztrófavédelmi célú szemle, illetve ellenőrzés zajlott.

Béres Ferenc aláhúzta, társadalmi kapcsolataik széleskörűek, és az önkormányzatokkal is jó az együttműködésük. A tűzoltók Újpesttel való összefogása az éves tervekben is megmutatkozik. Az önkormányzat segítségével végeznek tisztasági festést, és átalakulna a sportpálya, illetve a parkoló is. A tűzoltók a tervek szerint résztvevői lesznek majd az Újpesti Városnapok eseményforgatagának, emellett mind a 71 fő Újpest-kártyát kap.

Kép és szöveg: MOA