Több mint 55 millió forint értékű speedet foglaltak le az újpesti rendőrök Kőbányán

  •  
  •  
  •  

A gyanú szerint egy 44 éves férfi, valamint 48 éves társa egy kőbányai lakásban akarták a kábítószer laborjukat “megnyitni”, de még idejében elfogták őket a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2020. október 24-én kutatást tartottak egy kőbányai lakásban, mivel arról kaptak információt, hogy a férfi ott speedet állít elő.

A nyomozók a X. kerületi lakásban elfogták a 44 éves R. Jenőt, akinél 43 gramm speedet, valamint metamfetamin tartalmú kábítószer készítéshez alkalmas anyagokat találtak.

A lakásban tartott szemle során több mint 7 ezer euro, illetve több mint 1 millió forint került elő, valamint egy gépjármű indítókulcsa is, ami a közeli parkolóban lévő egyik autót nyitotta. A járműben újabb szép fogás várta a rendőröket: egy fekete bevásárlótáskát találtak, amiben több mint 7 kilogramm por állagú speed volt.

 

Képünk illusztráció

 

Ezzel egyidőben egy másik kőbányai helyszínen a férfi társát a 48 éves S. Norbertet is elfogták a nyomozók, aki korábban R. Jenőtől, annak kőbányai lakásánál több mint 11 kilogramm kábítószert átvett, majd autójával távozott. S. Norbert azért, hogy a lebukást elkerülje a kábítószert az autóból kidobta, de ez a húzás sem jött be, mivel a drogot egy autó alatt megtalálták.

Később S. Norbert vidéki lakásán szintén kutatást tartottak, ahol egy műanyag kannában közel 100 kilogramm folyékony anyagot, feltehetően kénsavat találtak, amely a lefoglalt kábítószer előállításának egyik alapanyaga.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói S. Norbertet és R. Jenőt kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, a büntetőeljárás a két férfi letartóztatása mellett folyik.

 

, , ,