Több mint félmillió forinttal támogatott hét újpesti háztartást a Habitat for Humanity Magyarország

  •  
  •  
  •  

Hét újpesti háztartásnak, összesen 520 ezer forinttal segített a Habitat for Humanity Magyarország által életre hívott Berda József Lakhatási Alap. Az október 8-ai átadóünnepségen a díjazott pályázatok háztartásonként 60-100 ezer forint közötti összeget kaptak lakhatási körülményeik javítására. A szervezet más módokon is segíteni fog a kerület rászorulóin.

A háztartásokban élők között van mozgásában erősen korlátozott, egyedül élő hölgy, aki a téli fűtési költségeihez kapott támogatást. A segítségnek hála megengedheti magának, hogy a számlák kifizetése mellett szemüvegre és angol nyelvórákra is költhessen.

Egy másik kedvezményezett úgy nyilatkozott, hogy a magas energiaköltségek miatt az utóbbi időben már a napi betevőre sem költhetett, így a támogatás a megélhetését segíti.

Egy szintén nyertes pályázó, kisgyermekes édesanya pedig egy új ajtót tud venni magának, így biztonságosabb, melegebb otthonban tudja nevelni a gyermekét a tél során.

A kicsit több mint félmilliós összegű lakhatási alap magánadományozók és vállalati támogatók adományaiból állt össze.

„A Habitat fontosnak tartja, hogy a VEKOP városrehabilitációs programban a hivatalos kereteken túl is tudjunk segíteni. Ennek része ez a lakhatási alap, illetve hamarosan tisztasági csomagokkal és étkezési-vásárlási utalványokkal is segítjük az itt élőket”

– mondta el Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója.

Hozzátette:

„Bár most ezekkel a pályázókkal a lakhatási alap kimerült, de abban bízunk, hogy az adományozók segítségével újra fel tudjuk tölteni, hogy még több lakhatási szegénységben élőnek tudjunk segíteni a jövőben is.”

A Habitat a VEKOP-program keretében megvalósuló Újpest kapuja térségmegújítási és városrehabilitációs projekt partnereként sietett a nehéz körülmények között élő újpestiek segítségére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Károlyi István utcában épülő önkormányzati bérház alapkőletételekor Déri Tibor polgármester ígéretet tett arra, hogy a szűkös körülmények között élő kerületi lakosokat nemcsak hasonló fizikai beruházásokkal, hanem intenzív szociális munkával és egyéb módokon is szeretnék támogatni. Ennek egyik lépése volt a szervezet mostani jótékonysági akciója.

(Fotók: Varga Bence / Habitat for Humanity Magyarország)

, , , , ,