Több mint háromezer négyzetméternyi betont törnek fel

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Városgondnokság Kft. az önkormányzat megbízásából idén is folytatja a funkció nélküli betonfelületek elbontását. Az első félévben 3514 négyzetméteren, hogy helyükön vagy füvesítsenek, vagy fákat ültessenek vagy új funkciót adjanak számukra.

„A munkálatok folyamatosak. Elbontásra került már többek között a Lőrincz utca egyik használaton kívüli betonfelülete, ahol a munkálatok után tereprendezés is történik növényültetéssel, az itt lakók kéréseit figyelembe véve”

– mondta el dr. Trippon Norbert alpolgármester.

De nem csak itt történik növényesítés. A Mikszáth Kálmán és a Mikes Kelemen utcák kereszteződésében lévő terelősziget betonfelületének helyére a városgondnokság munkatársai  cserjéket és talajtakaró növényeket ültettek el.

Czigler László és Trippon Norbert

Itt, a Mikes Kelemen utca már meglévő, kis parkja is rendbe lett hozva, mely során Don-kanyar emlékművet állított fel még korábban az önkormányzat. A Mikszáth Kálmán utca és Dessewffy utcák torkolatában pedig kiszabadítottak egy majd 50 éves mirigyes bálványfát a beton fogságából, ezáltal segítve, hogy minél tovább élhessen.

A tavalyi évben ugyanebben a programban 5454 négyzetméter használaton kívüli betonfelületet bontott el és zöldített be az újpesti önkormányzat dr. Trippon Norbert kezdeményezésére. Köztük a 40 ágyásos Viola utcai Közösségi Kert és a hamarosan elkészülő Bercsényi Közösségi Kert helye is így „született meg”.

, , , , , , ,