Javult a koronavírusos Törőcsik András állapota

  •  
  •  
  •  

Az Újpest legendás válogatott labdarúgója, Törőcsik András az elmúlt hét végén került ismételten kórházba. Akkor még, a hírek szerint, egy régebbi betegsége újult ki, de kiderült, Törőcsik Andrást sem kerülte el a koronavírus-fertőzés.

A lila-fehér drukkerek többsége egykoron miatta járt focimeccsre, hiszen a fantasztikus tehetséggel megáldott szőke játékos cseleire, góljaira mindenki kíváncsi volt. Nem véletlenül hangzott fel számtalanszor a lelátón a „Táncolj Törő!”, és András megfogadta a buzdítást, alaposan megtáncoltatta az ellenfél védőit.

Most sincs másképpen, mint annak idején, ugyanúgy szurkolnak Andrásnak, csak már nem a góljait áhítják, hanem magáért az emberért szorítanak. A legendás focista két agyműtéten is átesett korábban, hosszú hónapokat töltött kórházban, a klubnak, az UTE Baráti Körének és az egykori játszótársaknak köszönhetően pedig az évek óta tartó rehabilitációjának költsége is megoldódott.

Állandó segítője, Pintér István gyúró-terapeuta vasárnap még úgy nyilatkozott, hogy nincs „nagyobb” baj, András nyelőcsöve az egyre erősödő, sűrű köhögése miatt kisebesedett, ezért kellett a kórházba vinni.

Egyelőre nem tudható, mikor folytatódhat a terapeuta irányításával Törőcsik otthoni gyógykezelése, kondíciójának szinten tartása vagy éppen fejlesztése, mert a kórházban elvégzett vírusteszt pozitív eredményt hozott.

Információink szerint Törőcsik András a koronavírusra gyógyszert kap. Az orvosok bíznak abban, hogy a kezelés hatására lemegy a láza, és akkor már az „eredeti” problémával is – ami miatt kórházba szállították a labdarúgót – foglalkozhatnak majd. De a vizsgálathoz, a gyomortükrözéshez láztalannak kell lennie Törőcsik Andrásnak.

gg

FRISSÍTÉS [12.04.]

A Nemzeti Sport értesülései szerint Törőcsik András állapota javult az elmúlt napokban. A korábbi 45-szörös válogatott labdarúgónak nincs láza, pépes ételt már fogyaszt.

, , ,