Türelmetlenül várják az újpestiek Csonka Picit a Semsey parkba

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Majális sztárfellépője minden bizonnyal Csonka András lesz a Semsey parkban. A népszerű Pici többször is fellépett már itt, több szerepet is alakított az újpesti színházban, mindannyiszor nagy sikerrel. Nem csoda, hogy a majálisra kilátogató vendégek türelmetlenül várják már az újabb találkozót.

Az ifjabbik Csonka mindig színész akart lenni. Édesapja, Csonka Endre a legendás Vidám Színpad társulatának volt nélkülözhetetlen tagja. Nem csoda, hogy a fiút alaposan megfertőzte a színház világa, ezért is jelentkezett a főiskolára, ahová harmadik nekifutásra vették fel. 1990-ben diplomázott, első szerződését a Vidám Színpadtól kapta. 1991-ben a Família Kft. Picijeként lett egy ország kedvence.

– Közben folyamatosan vettem az énekleckéket, s ennek köszönhetően a Grease, a Hair és a Kapj el! című musicalek főszerepeit játszhattam. Szeretettel gondolok vissza a Hotel Mentholra, a Hello, Dollyra, a Csókos asszonyra, amelynek köszönhetően 2000-ben az év operett-találkozójának legjobb táncoskomikusi díját nyertem el.

Csonka András jelenleg a Madách Színházban a Mary Poppins férfi főszereplőjeként Bertit alakítja.

– Nehéz feladat, de csodálatos kihívás – mondta. – Ezért is várom már a majálist, hiszen ott akár a nézők közé is lemehetek, nincsenek kötöttségek. És elénekelhetem, persze, csak ha akarja a publikum, akár a Ding-dongot is!

(gergely)