Új edző: három pont

  •  
  •  
  •  

Miután az Újpest FC edzője, Kozma István és pályaedzője is bedobta a törülközőt, gyorsan új tréner után néztek a Megyeri út háza táján. Mivel a belga tulajdonos külföldi szakemberben gondolkodott, senkit nem ért különösebb meglepetésként, hogy határon túli edző érkezett a lila-fehérekhez. Nebojša Vignjeviæ Szerbiában már letette a névjegyét, hiszen a Vojvodinával több szép sikert is elért korábban.

Nehéz feladatot vállalt a szakember, hiszen az Újpest szégyenszemre a kiesőhelyen tanyázott a mester érkezésének idején. Pontosan két napja volt a szakvezetőnek, hogy megismerje a játékosokat, edzésen kipróbáljon valamit, és pontot, pontokat gyűjtessen be a szárnyaszegett gárdával.

– Nem vagyok varázsló – mondta a bemutatkozásakor az edző. – Senki ne gondolja, hogy két nap alatt meg fogom tanítani futballozni a játékosokat, mert nem is kell ezt tennem. Jó kis csapat az Újpest, csak a fejekben nincs rend. Ha sikerül egy kicsit felráznom a fiúkat, akár még nyerhetünk is az MTK ellen.
– Magam nem igazán hiszek abban, hogy új edző, és azonnal győzelem, és minden rendben van – jelentette ki Balajcza Szabolcs, a csapat megbízható kapusa. – Az persze igaz, hogy mindenki nagyon szeretné odatenni magát, szeretné az új mesternek bizonyítani, hogy helye van a csapatban. Korai volna új lendületről, új koncepcióról beszélni, hiszen alig találkoztunk a trénerrel. Azt természetesen megígérhetem, hogy kúszni-mászni fogunk a meccsen, bár eddig sem a hajtással akadtak problémáink, és ha szerencsénk is van, akár három ponttal is gazdagodhatunk.

Már tudjuk, hogy az Újpest FC győzelemmel távozott a Hungária útról. Kabáték elhozták mind a három pontot a Hidegkuti-stadionból, és már nincs a csapat a kiesőhelyen. Hurrá, mondhatná bárki, de az edző mérkőzés utáni nyilatkozata még nem ad okot a hurráoptimizmusra.

– Azt ígértem, illetve mondtam a bemutatkozásnál, hogy nem vagyok varázsló, csodát nem tudok tenni – nyilatkozta a találkozót követően a mester. – Annak örülök, hogy varázslat nélkül is nyerni tudtunk, köszönhető ez a lelkes és odaadó játékunknak. Nem kell ezeket a srácokat futballra tanítani, tudnak focizni, ezt bizonyították a találkozón. Most az a legfontosabb, hogy a következő találkozókon is elhiggyék, bárkit képesek legyőzni a magyar bajnokságban. Remélem, a DVSC ellen, hazai környezetben már látszani fog a fiúkon, hogy múlóban a görcsösség, és egyre inkább a játék dominál majd. Külön köszönöm a szurkolóinknak a drukkolást, kérem őket, buzdítsák tovább a csapatunkat, és szeressék a játékosokat. Higgyék el, megérdemlik.

(GG)