Újabb járdafelújítás és parkolóépítés fejeződött be

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata fokozatosan, ahol lehet, vagy javítja a járda hibás, töredezett részeit, vagy pedig felújítja azokat. Most éppen a Szent Imre utca járda- és parkolóépítésének második szakasza fejeződött be, így mostantól az egész utcában kulturált körülmények között tudnak sétálni az itt élők.

Korábban a Szent Imre utca járda- és parkolófelújításának első ütemében 496 négyzetméternyi új járdát és 14 darab parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat. De megújult korábban a Tűzoltóság előtti járdaszakasz, illetve a közelben, a Szent László téren és a Nagysándor József utcákban útfelújítási munkálatokat is végeztek.

“A viacolor járdafelújítás a Szent Imre utca OBI felőli részén és a Szent Imre utca, Bajza József utca és Dessewffy utca közötti szakaszán történt meg, kiépítésre került 22 gyeprácsos parkoló is, így az autósok szabályosan parkolva nem állják el majd az utat a gyalogos elől” – mondta el dr. Trippon Norbert alpolgármester.

Bár a járda-, parkoló- és útfelújítás költséges – főleg a mai árak mellett-, de ettől függetlenül az önkormányzat folyamatosan próbál – a lehetőségeihez mérten – haladni. Nem is olyan régen a Munkásotthon utca teljes szakaszán összesen 864 négyzetméteren kerültek felújításra a földes, murvás parkolók. A Perényi Zsigmond utca egyik oldalán nagyon keskeny és hepehupás volt a járda a fahelyek miatt, ezt is megoldotta a lakók jelzését figyelembe véve az önkormányzat. Itt úgynevezett vízáteresztő, “TerraWay” burkolatot fektettek le a fahelyek köré, kulturált körülményeket teremtve ezzel az utcában.  További járdafelújítások történtek többek között a Sárpataki patikánál, az Óceánárok utcában, a Töltés utcánál, a Pozsonyi Lakótelepen, a Nyárfa utcában, a Csombárd utcában, és a Vasgereben utcában is. Jelen pillanatban zajlik a Külső Szilágyi út járdájának felújítása.

ÚN

, , ,