Újabb sikeres rendőri munka

  •  
  •  
  •  

Két nappal ezelőtt komoly rendőri jelenlétre lehettek figyelmesek azok, akik Újpest központban, az Árpád úti gyorsétterem környékén jártak. Mint kiderült, egy rablási kísérlet helyszínére riasztották őket. Gyors és hatékony nyomozásuk eredményeként a tettes már nincs szabadlábon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást K. Pál 57 éves budapesti lakos ellen.

A férfi november 19-én, kezében egy újságpapír alá rejtett fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette a Budapest IV., Árpád úti pénzváltó alkalmazottját. A támadó egy papírt nyújtott az eladó felé, amelyen az állt: „2000 Euro, semmi butaság OK”. Az üzlet alkalmazottja a fenyegetésre megnyomta a pánikriasztót és a pult mögé rejtőzött. A férfi ezért a helyiségből üres kézzel távozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói és a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai rövid időn belül a bűncselekmény helyszínére érkeztek, ahol az alkalmazott részletes személyleírást adott az elkövetőről. A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés során megállapították a rablás elkövetésével gyanúsítható férfi személyazonosságát és tartózkodási helyét, akit egy szállodában a bűncselekmény elkövetésétől számított öt órán belül elfogtak.

A nyomozók az 57 éves férfit a Budapest Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályára előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Vele szemben az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának Rablási Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.