Újévi személycsere a rendőrségen

  •  
  •  
  •  

Az év legutolsó testületi ülésen napirend előtt tárgyalták a kerületi rendőrséget érintő ügyet, ahol kiderült, ki lesz az új rendőrkapitány.
Práger Ferenc rendőr ezredest ugyanis, aki 17 évig volt újpesti rendőr, évek óta kapitányságvezetőként dolgozott, 2007. december 31-i hatállyal átvezényelték egy másik budapesti kerületi kapitányságra. 2008. január 1-től a VIII. kerületi rendőrök legfőbb kerületi vezetője lesz.

Újpestre Dr. Baranyi József rendőr alezredes érkezik a 2008. év első napján, aki ez idáig a kispesti  kapitányságot vezette. Azonban számára sem ismeretlen terep a IV. kerület, hiszen tizennégy évig szolgált rendőrként itt, így a kerület specifikus dolgaival már most is tisztában van.
Az új kapitányságvezetőt is meghallgatja a képviselő-testület. Beiktatása a testület előtti megjelenés után történhet meg.
Más változás is lesz kerületünkben a rendőrségen az év elején, mivel az újpesti kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, Dr. Strauss Zsolt rendőr alezredes is távozik. Ő a XXII. kerületi rendőrkapitányi posztot tölti be január elsejétől, mivel az ottani vezető, Tóth Gábor rendőr alezredes nyugállományba vonul.