Újpest idén is csatlakozik az Erzsébet-programhoz

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata idén is száz fővel pályázik az Erzsébet-programban meghirdetett, „Mesés nyár” elnevezésű táborra, amelyen 8-tól 12 éves korig vehetnek részt – a tavalyihoz hasonló feltételekkel – a gyerekek. A befizetendő önrészről és az utazás költségeiről ezúttal is az önkormányzat gondoskodna.

A Nemzeti Üdülési Alapítvány idén is meghirdette az Erzsébet-program – egyebek mellett – gyermekek táboroztatására kiírt pályázatait. A táborok a korábbi években több mint 250 ezer embernek szereztek életre szóló élményeket.

Tavaly Újpest Önkormányzata száz fővel pályázott az Erzsébet-programban meghirdetett, „Mesés nyár” elnevezésű táborra, amelynek segítségével száz nehéz helyzetű gyermek üdülhetett ingyenesen a Balaton partján, Fonyódon. Erre a nyárra is életre szóló élményeket kívánnak nyújtani a pályázat nyerteseinek. Kinek az ügyességi versenyek, a bátorságpróba, másoknak az esti bulik, közös csínytevések jelentették az Erzsébet-tábor legszebb pillanatait az elmúlt nyáron.

– Nekem a kalandtúra volt a legizgalmasabb az összes program közül, a legfelejthetetlenebbre viszont a tábor közös nótájának, az Erzsébet-dalnak a próbája és a záróesti közös ének sikerült. Az nagyon szép volt! Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, és biztos, hogy soha nem felejtjük el ezt a néhány napot – mondta a záróünnepség után Ádám, az újpesti EGYMI tanulója. Köztudott, hogy az önkormányzat tavaly óta már nem fenntartója az intézményeknek, így nem kötelessége a nyári táboroztatás biztosítása sem. Azonban a városvezetés úgy döntött, idén is megpályázza a „Mesés nyár” tábort a korábbi feltételekkel, száz fő részére, ezzel segítve azokat a gyerekeket, akik másképpen nem mehetnének el nyaralni. G.R.


Határidők 

A harmadik évébe lépő Erzsébetprogram keretében összesen 62 – ebből 4 szociális üdülési, 58 Erzsébet- tábor – pályázatot hirdetett meg a Nemzeti Üdülési Alapítvány.

A fürdőjegypályázatra február 15-ig, a szociális üdülési pályázatokra február 28-ig, az Erzsébet-tábor kiírásaira március 20-ig lehet jelentkezni az erzsebetprogram.hu honlapon.