•  
  •  
  •  

Több országból érkező szélsőjobboldali, neonáci zenekarok egy meg nem nevezett újpesti helyszínen tartanának koncertet novemberben − derítette ki a 444.hu a holland Bellingcat oknyomozó cikke nyomán. Az újpesti városvezetés egyértelmű választ adott: minden létező eszközzel megakadályozzák a szélsőséges rendezvényt.

A november elejére meghirdetett dupla koncerten magyar, görög, lengyel és amerikai zenekarok lépnének fel, melyek a rasszizmust, antiszemitizmust és erőszakot hirdetik. Akad közöttük olyan is, amely több országban betiltott neonáci hálózathoz köthető. Déri Tibor polgármester egyértelművé tette, Újpest városvezetése és az újpestiek nem kérnek az újnácizmusból és nem engedik be a kerületbe a szélsőjobboldali hordákat.

„Amint tudomást szereztem a dologról AZONNAL felhívtam a tervezett rendezvényhelyszín üzemeltetőjét. Nem írom le, hogy melyik helyszínről van szó, könnyen lehet, hogy őket is behúzták a csőbe, és nem is tudták, hogy kiket engednének be. Rafkósak a nácik, sosem verik előre nagydobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget.

A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!

Ezen kívül beszéltem Hajdú Károly József rendőr ezredes úrral, kerületünk rendőrkapitányával. Abban maradtunk, hogy közösen teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék!” − írta a közösségi média oldalán a polgármester.

ÚN

, ,