Újpesti Élet-képek 2014

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata és az Újpesti Sajtó Kft. 2014-ben is meghirdeti fotópályázatát Újpesti Élet-képek 2014 címmel. A pályázatra amatőr fotósok jelentkezését várják a kiírók, életkori megkötöttség nélkül. A pályamunkák a fotográfiai műfajok széles skáláján mozoghatnak.

Pályázni három kategóriában lehet.
I. Életképek (hírek, események, hétköznapok). A pályázók újpesti híreket, hírértékű eseményeket örökítsenek meg a fotográfia eszközeivel, amelyek a nagyközönség számára érdekesek lehetnek, de eddig nem vagy nem megfelelő mértékben kaphattak publicitást.
II. Újpesti újdonságok. Újpesten az elmúlt évek során számos új intézmény, épület, kereszteződés, út, illetve egyéb beruházás épült fel vagy újult meg. Azokat a városi zsáner- vagy egyéb fotókat várják a kiírók, amelyek szemléltetik a változásokat.
III. Újpest természete. Azokat a képeket várják, amelyek Újpest még fellelhető természeti értékeit, érintetlen tájait, természetes környezete mellett a lakókörnyezetben is fellelhető természetes életformákat is bemutatják.

A pályázatra csak 2013–14 során készült képekkel lehet pályázni.
A pályázati anyagok beadása a regisztrációs folyamat során csatolt, digitális formában lehetséges. A pályaműveket 2014. június 30-tól várják a pályázat kiírói.
A pályaműveket szakemberekből álló zsűri értékeli, több fordulóban.

Díjak
I. díj: 50 000 Ft értékű utalvány
II. díj: 30 000 Ft értékű utalvány
III. díj: 20 000 Ft értékű utalvány

A legjobb pályaművekből kiállítás nyílik 2014. augusztus 28-án, az Újpesti Városnapok programsorozatának eseményeként, s ekkor kerül sor a díjátadóra is.
A részletes pályázati kiírás a www.ujpest.hu/fotopalyazat oldalon található.