Újraindul az élet, tele lesz programokkal a város

  •  
  •  
  •  

A járványhelyzet mind kedvezőbb alakulásával, a harmadik hullámot ha nehezen is, de végre legyűrve, ez a nyár már valóban olyan lehet, mint amit megszokhattunk. Már rengetegen tervezik a nyári szabadságot, sok külföldi utat is foglalnak az emberek, és mindenki nagyon örül annak, hogy úgy tűnik, végre visszatérhetünk régi, normális életünkhöz. De aki marad, az sem fog unatkozni, városunk ugyanis lassacskán végre a régi arcát mutathatja.

Szurkolás és jótékonyság

Újpest sokszínű programokkal vág neki a nyárnak, amelyek között kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót – s ha ahhoz érzünk kedvet, még jótékonykodhatunk is.

Kezdjük azzal, hogy – mint mindenki jól tudja – már egy hete tart a labdarúgó-Európa-bajnokság, s az önkormányzat gondolt azokra, akik társaságban, szabadtéren szeretnék nézni a meccseket; hangsúlyosan persze a magyar válogatott találkozóit. A torna teljes ideje alatt óriáskivetítőn lehet követni az összecsapásokat a Szent István téren, közvetlenül a Városháza mellett.

Korábban arról is szintén beszámoltunk, hogy az önkormányzat szervezésében Tanszergyár is létesül a Szent István téren. Az igluban július 3-ától várják a tanszeradományokat, amelyeket még az iskolakezdés előtt, rászoruló gyermekek kapnak majd meg, ezzel is súlyos terhet levéve szüleik válláról.

Aktív pihenés gyerekeknek is

Ugyanebben az idősávban, tehát július 3-ától egészen augusztus 8-áig várják a gyerekeket az Óriáshomokozóban. Az Aktív Főtér programsorozat keretein belül azonban nemcsak a gyermekek, hanem bármilyen korosztály hódolhat a mozgás szenvedélyének: aerobik, jóga, bodyart, senior örömtánc, baba-mama torna, valamint zumba, hastánc és salsaórák is lesznek, amelyeken mindenkit szeretettel várnak, hogy közösen mozoghassunk egy jót.

„A zene, a zene, a zene kell”

Az elmúlt másfél évben sajnos a koncertek szerelmeseinek is le kellett mondaniuk a szórakozás e formájáról, a tomboló járvány nem engedte, hogy akár szabadtéren hallgathassunk zenét, de most ennek a várakozásnak is vége. Az önkormányzat életre hívta a mini koncertsorozatot, amelyen Horányi Juli és a Swing a la Django húzzák majd a talpalávaló. Ez a rendezvénysorozat egyébként már el is kezdődött, és nem túlzás azt állítani, hogy tomboló sikert aratott: aki eddig lemaradt róla, szerintünk mindenképpen látogasson ki valamelyik eseményre – az időpontokról és helyszínekről az Újpest Média felületein folyamatos tájékoztatást fogunk adni.

Nem túlzás tehát állítani, hogy mindenki talál magának programot, aki úgy dönt, hogy nyári szabadságát is kerületünkben tölti. És ez ráadásul csak a programok „kezdése”, bőségesen lesz még miből válogatni a későbbiekben is – de ez már legyen meglepetés…

, ,