Vádemelési javaslat a falbontó dohánytolvajok ellen

  •  
  •  
  •  

A megalapozott gyanú szerint a két budapesti férfi 3,5 millió forint értékben lopott dohánytermékeket.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, meglehetősen egyedi módszerrel lopott több millió forint értékű dohányterméket két férfi még tavaly nyáron. A két férfi falbontással jutott be a dohányboltba, ám a rendőrök akkor tetten érték és el is fogták őket.

A falbontó tolvajok a XIV. kerületi dohánybolt falát megbontották, majd az ellopott árut autójuk csomagtartójába tették. A rendőrök az autóban az ellopott termékeken kívül megtalálták a bűncselekmény elkövetésénél használt eszközöket, szerszámokat, illetve a jármű alatt az elkövetők eldobott kesztyűit is.

A gyanú szerint a két budapesti férfi a kevesebb mint egy hónap alatt elkövetett hat bűncselekmény során közel 3,5 millió forint értékben lopott dohánytermékeket, cigarettát, árukat és váltópénzt. Az elkövetők újpesti, óbudai, rákospalotai és zuglói dohányboltból is loptak, illetve volt ahova másodszorra is visszamentek.

A bűnszövetségben elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.​

, ,