Valótlan hírek a Főtér-park termőföldjéről – reagált az önkormányzat

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata közleményben reagált a megjelent hírekre, amit változtatás nélkül közlünk: 

“Jó minőségű és megfelelőségi dokumentumokkal rendelkezik a Főtér-park földje!

Ez tény. Elképesztő ostobaság ezért, amit egyes Fidesz közeli álhíroldalak terjesztenek arról, hogy „szennyezett” és „fertőzött” volna, hiszen szennyezett akkor lenne, ha káros anyagokat, például nehézfémeket vagy kőolajszármazékokat tartalmazna. De erről szó sincs! A jó föld természetes tulajdonsága, hogy egyfajta élő közegként mikroorganizmusok, gombák, puhatestűek, ízeltlábúak, vagy akár különféle növényi magvak találhatóak benne. Ez nem lep meg egyetlen városi parképítéssel foglalkozó kertészmérnököt sem, de ez a tény józan ésszel is belátható bárki számára, minden kerttulajdonos és társasház-kezelő előtt is jól ismert. Így inkább az az érdekes, hogy az ellenzék politikai okokból már az alapvető természettudományos ismereteket vonja kétségbe. (Mi lesz a következő, hogy lapos Föld?) Ha az ellenzék szennyezett földet keres, érdemes volna talán egyes általuk támogatott akkumulátorgyárak környékén kutakodnia.

A Főtér-park kivitelezése keretében, a kánikulát követően, hamarosan sor kerül a szakszerű előkészítést követő füvesítésre, a fák és cserjék ültetésére. Biztosak vagyunk abban, hogy a kivitelezés után a park elnyeri majd az újpestiek tetszését.

Álláspontunk szerint a különféle álhírek és ostobaságok terjesztése kizárólag a közelgő önkormányzati választási kampánynak tudható be.”

 

,