Van olyan balatoni strand, ahol idén 1700 forint lesz a belépő

  •  
  •  
  •  

Ha a változékony idő egyelőre nem is kecsegtet minket túl sok pozitívummal, hamarosan azért csak megérkezik a nyár, a karantén időszak után pedig valószínűleg mindenki vágyik némi felfrissülésre és pihenésre. A külföldi úti célok helyett azonban a még mindig tomboló pandémia miatt valószínűleg sokan választják majd a balatoni települések valamelyikét, így nem árt tudni, hogy mire számíthatunk, ha némi tóparti kikapcsolódásra vágyunk.

A Balatontipp.hu szerint sajnos nem lehetnek túl optimisták a magyar tengernél nyaralni vágyók.

A balatoni strandok többsége ugyanis, eltérő mértékben ugyan, de drasztikus áremelésre kényszerült;

van, ahol 60 százalékkal nőtt az ár a tavalyihoz képest.

Idén a balatonfüredi Esterházy strandon lesz a legmagasabb a jegyár,

ott 1700 forintba kerül egy felnőttjegy.

A strandokat működtető önkormányzatok, vagy önkormányzati vállalkozások az árak megállapításánál abból indultak ki, hogy a járvánnyal kapcsolatos korlátozások már önmagukban minden strandon csökkentik a várható forgalmat, miközben a plusz feladatok jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket. Emiatt egyes létesítmények esetében

nemcsak a várható haszon, de egyáltalán a nyereséges működés is kérdésessé vált.

Sok település az árak emelésével próbál javítani a helyzeten, máshol pedig inkább a korábbi árak megtartásával próbálják ösztönözni a lehetséges vendégeket a strandolásra.

  • A belépő ára szerinti csökkenő sorrendben első helyen álló füredi 1700 forintos díj éppen eléri a fővárosi hétvégi fürdőbelépők ötven százalékát.
  • A második helyezett csopaki strand 1600 forintos jegyét a tavalyi díj 60 százalékos emelésével érték el.
  • A harmadik helyen álló siófoki Nagystrand főszezoni, hétvégi 1500 forintos belépődíját a korábbi 1300 forintról emelték meg.

Ezzel szemben Badacsonytomajon két strand a tavalyi árakkal működik pünkösdtől. A felnőtteknek így 700, a gyerekeknek 400 forintot kell fizetni a strandolásért, ahogyan Badacsonyban is a korábbiak szerint.

Balatonakaliban annyit már tudni lehet, hogy a Községi strandra a felnőtteknek a korábbi 700 helyett legalább 800 forintot kell majd fizetni, a gyerekek pedig 400 helyett 450 forintért strandolhatnak egy nap. Az emelkedés 14,3 illetve 12,5 százalékos.

Balatonalmádiban is kinyitottak a strandok a pünkösdi hétvégére. A Wesselényi strandon a felnőtteknek a tavalyi 900 helyett 1000, a gyerekeknek 600 helyett 650 forintot kell fizetni az idei szezonban.

Balatonfüreden, az Esterházy strandon a felnőtt jegy ára a korábbi 1400 forintról 21 százalékos növekedéssel emelkedett 1700 forintra. Ugyanitt a gyerekeknek 850 forint helyett 23,5 százalékkal többet, 1050 forintot kell fizetni.

A Kisfaludy strandon a felnőttek jegye 950 forintról 1050 forintra nőtt, a gyerekeké 600-ról 650-re. Az emelkedés 10,5 illetve 8,3 százalékos.

, , , , ,