•  
  •  
  •  

“Most már egyre nehezebben bírjuk, azt kell, hogy mondjam, sajnos egyre több bajtársunk szintén beleesik a betegségbe, többen várnak már a tesztre, magára a tesztre várnak ők maguk is egyébként. És ez azt eredményezi, hogy fogy a létszám, és ehhez képest a betegségek száma viszont emelkedik”

– mondta el Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke a Klubrádió Esti Gyors című műsorában.

A mentő szövetségi elnök elárulta:

akad olyan mentőállomás, ahol szinte az összes kollégájuk koronavírusos lett, míg máshol akár 15-en is várnak egyszerre a teszteredményükre.

Kusper Zsolt

A problémákat az okozza, hogy Kusper elmondása szerint a mentők – akiknek az eredeti feladata a mentés lenne – máig napi több ezer tesztet végeznek el,

ami képtelenül nagy és rengeteg időt felemésztő feladat.

Egyes szakemberek a 12 órás műszakjuk egy részét fordítják tesztelésre, mások annak letelte után önként vállalnak ilyen pluszfeladatot, a szabadidejük terhére.

Bár viselnek védőfelszerelést, ők is megfertőződhetnek. Az elnök szerint az Országos Mentőszolgálat mindent megtesz, hogy a sok teszt miatt ne kerüljön veszélybe a mentés, ezért is vonták például be az orvostanhallgatókat a folyamatba.

Kusper szerencsésebbnek tartaná, ha nem nekik kellene tesztelni, hanem tesztelési pontokat hoznának létre és ott zajlana a szükséges procedúra.

, , , , ,