Varju László szerint mindenki megérdemli a létbiztonságot

  •  
  •  
  •  

Több gazdasági szaklap számokkal támasztotta alá, de mindenki tapasztalhatja is, hogy közel kétszer annyiba került ma a kávé, a paradicsom, a tojás és a tészta, mint egy évvel ezelőtt- hívta fel a figyelmet az elszabaduló árdrágulásra május 12-ei sajtótájékoztatóján Újpest országgyűlési képviselője.

Varju László kiemelte:

“Tehát, amit az újpesti családok hetek óta éreznek, az valóság.”

Szerinte “végérvényesen elszabadultak”, másfélszeresére drágultak az élelmiszerárak, amit a családok sínylenek meg leginkább.

Első számú felelősként Orbán Viktort és kormányát nevezte meg, aki szerinte az elmúlt hónapokban “csak a saját hatalmának átmentésével foglalkozott”.

Varju László

“Eközben az árdrágulás felzabálta a nyugdíj-kiegészítést, de tönkreteszi a családokat érintő SZJA-visszatérítést is”

– fogalmazott a Demokratikus Koalíció politikusa, aki úgy véli, hogy ezzel Újpesten is sokak számára luxussá válik a bevásárlás.

A képviselő érdemi lépéseket követel a kormánytól a 21 százalék feletti infláció ellensúlyozására, amelyet szerinte elsősorban azzal oldhatnának meg, ha

csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját.

Varju László szerint az elmúlt évek kormányzati gazdaságpolitikáját szenvedi el az ország, és tűrhetetlennek nevezte, hogy “2022 májusában még mindig az emberek igyák meg a levét” a kormány látszatintézkedéseinek.

, , , , , , , ,