Versünnep után, annak hatása alatt

  •  
  •  
  •  

Krizsik Alfonz színművész köszönő levele az április 11-i versünnep résztvevőihez

Kedves barátim, színészek!

A mai nap titeket köszönt!

Az idei évszakváltás megajándékoz minket az igazi tavasz élményével! A korábbi esztendőkben Tél tábornok rögvest Nyár nyájnak adta át helyét, hirtelen jött kánikulai napokkal riasztva a Föld teremtményeit, most azonban, mint ezen a napon, a tegnapi versünnep másnapján, Tavasz tündér is megjelenhetett a maga szeszélyességével, igéző, melegséget ígérő mosolyával kibukkanva a szeles április olykor borongós felhői közül!

E Kor Foglalatjai!

Tisztelettel köszönöm részvételeteket az első újpesti versünnepen! Nagyon szépen köszönöm, hogy megtiszteltétek tehetségetekkel e kezdeményezést, s méltóképpen ünnepelhettünk együtt a Költészet Napján!

Külön köszönetet érdemel, hogy amikor nem hömpölygött a teremben az érdeklődők sora, akkor is folytattátok a szavalatok sorát, így téve tanúságot a szép magyar szó, a művészet, s a művészek pótolhatatlanságáról!

Engedjétek meg, hogy tolmácsoljam nektek Wintermantel Zsolt polgármester úr köszönetét, akivel ma reggel megegyeztünk a következő versünnepről is! Egy év múlva Újpesten, a reggeli óráktól kezdve, villamosokon, a munkába siető, a boltokban vásárló, presszókban, aluljárókban, parkokban üldögélő újpestieket versekkel szólítjuk meg. Majd ismét estig folytatjuk tető alatt, a II. Újpesti Versünnepet!

Hamarosan elkészül a tegnapi rendezvény mozgófilmes anyaga, amelyről az Interneten küldök tájékoztatást nektek!

Baráti üdvözlettel: Krizsik Alfonz