Vírushelyzet: megvetésről és agresszióról mesélnek az egészségügyi dolgozók

  •  
  •  
  •  

A koronavírus tavaszi megjelenésekor az egészségügyi dolgozók munkáját elismerés és spontán szeretetnyilvánítási gesztusok övezték, ám a Blikk beszámolója szerint ebből már sajnos nem sok maradt.

Úgy tűnik a második hullám előestéjére gyökeresen megváltozott a közhangulat. A bulvárlap a Bethesda Gyermekkórház Facebook-posztját idézve számolt be arról, hogy

az egészségügyi alkalmazottakat újabban már nemcsak az interneten, de személyesen is egyre több inzultus és indulatos fenyegetés éri a koronavírussal vívott küzdelmük miatt.

Sad surgeon sitting on floor in corridor at hospital

A kórház dolgozói a bejegyzésében a következőképpen panaszolják el sérelmeiket:

“Őszinték leszünk… kórházban dolgozóként nagyon nehéz megélni a tavaszi szeretet- és elismeréshullám után, hogy egyre több agresszióval, megnemértéssel, méltatlan számonkéréssel és kifogással találkozunk mind a közösségi oldalaink kommentjeiben, mind kórházunk épületében.

Megértjük mindazt a feszült bizonytalanságot, ami most egyre fokozódik mindenkiben. Higgyétek el, 100 százalékon felül teljesítenek munkatársaink, hogy pótolják a kiesőket (igen, a COVID miatt) és biztonságban gyógyítsák a gyermekeket!

Nem érdemlik meg azt a méltatlan hangnemet, ami sajnos egyre jellemzőbb.”

A bejegyzés külön felhívja a figyelmet arra, hogy:

“A szabályok a gyermekeket védik, nem ellenük, nem a szülők ellen hozzuk! Figyeljünk egymásra!”

, , , ,