Zöld oázist kaptak a Királykert óvodásai

  •  
  •  
  •  

Bár egy növény nem tesz csodát, a Királykerti Tagóvoda pedagógusai és kis ovisai nagyon hálásak, hogy az óvodában megépült a zöld oázis. Segít abban is, hogy az óvodások már ebben a kis korban megérthessék a fenntarthatóság, a „zöld élet” jelentőségét, fontosságát.

A fenntartó segítségével épülhetett meg az óvodában az a növényfal, mely a remények szerint mind a pedagógusoknak, mind pedig az ovisoknak felüdülés lesz a mindennapokban. A pedagógusok minden nap meséltek a kicsiknek arról, éppen milyen munkafolyamat zajlik, mi fog épülni az intézményben, és ez hogyan járul hozzá a klímavédelemhez.

Megtudták, hogy az élő növények a Föld tüdejének számítanak, képesek kiszűrni a levegőből a káros anyagokat. A nyugtató hatást pedig már a legkisebbek is érthetik: ők is sokkal boldogabban játszanak és tanulnak, ha egy ilyen csodálatos növényfallal felvértezett óvodába járhatnak minden nap.

Zöldfal az óvodában – fotó: Várai Mihály/Újpest Média

„Nem állítjuk, hogy egy növényfal megoldja bolygónk fenntarthatóságának problémáit, viszont az tény, hogy nagyon sokat segíthet a szemléletváltásban, a zöld területek megítélésének értéknövelésében, az oxigéntermelő szigetek létrehozóinak társadalmi elismertségében. Köszönjük az óvodások és a dolgozók nevében!”

– írta lapunknak Nagy Judit, a Királykerti Tagóvoda óvodapedagógusa.

A királykerti intézmény egyébként már az ötödik olyan újpesti óvoda, ahol ilyen kis oázist kapnak a lurkók.

, , , ,