Címke: környezetvédelem

24
máj

Kihirdették a „Varázslatos vizek” rajzpályázat győzteseit

A környezetvédelem jegyében hirdetett rajzpályázatot „Varázslatos vizek” címmel az Újpesti Kulturális Központ a kerületi általános iskolások részére. A pályázat eredményhirdetését és díjkiosztóját május 23-án, a teknősök világnapján tartották a Lóverseny téri Közösségi Házban, ahol kiállítás formájában egészen októberig megtekinthetők a legjobb alkotások.
26
ápr

Befejeződött a tavaszi faültetés Újpesten

Sikeresen befejeződött a tavaszi faültetési szezon Újpesten − jelentette be az önkormányzat. Idén tavasszal 243 új fát ültettek, így a zöldítési program kezdete, 2019 ősze óta már 4000 fával gyarapodott a kerület.
25
ápr

Önkéntes szemétszedési akció a Népszigeten április 27-én szombaton

Hulladékgyűjtési akciót rendez  a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete és az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet április 27-én szombaton a Népszigeten. A nagyszabású szemétszedésre önkéntesek jelentkezését várják.
24
ápr

Miyawaki minierdőt ültettek Káposztásmegyeren a 10 millió Fa önkéntesei

A 10 millió Fa egyesület a Főkerttel együttműködve ültette el egy Miyawaki minierdő alapjait Káposztásmegyeren, az Óceánárok utcában a Föld napja alkalmából. A leendő 50 négyzetméteres minierdő számos pozitív környezeti hatással bír majd.
19
ápr

A Farkaserdőben rendeztek vetélkedőt a Föld napja alkalmából

A Föld napja alkalmából rendezett vetélkedőt újpesti általános iskolásoknak a Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont április 17-én, 18-án és 19-én, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg bolygónk megóvásának legfontosabb kérdéseivel.
10
ápr

Újpesten jártak a Természet Csodái

Ismét egzotikus hüllők, különös rovarok és egyéb furcsa teremtmények lepték el az Ifjúsági Házat – április elején újra várta a kicsiket és nagyokat a minden évben népszerű Természet Csodái Kiállítás- és Vásár.
5
ápr

Rekordérdeklődés az esővízgyűjtő és komposztáló program iránt

Újpest Önkormányzata idén is esővízgyűjtőket, komposztáló ládákat és ballonkomposztálókat bocsát a helyi lakosok rendelkezésére a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében. Idén minden eddiginél több, szám szerint 716 eszközt igényeltek az újpestiek.
28
márc

Állatbarát ligeteket hoztak létre két újpesti iskolában

Harminc magyar oktatási intézmény, köztük Újpesten a Szűcs Sándor Általános Iskola és a Lázár Ervin Általános Iskola udvarán hoztak létre állatbarát ligeteket a K&H Bank és a 10 millió Fa Alapítvány közös projektjében.
21
márc

Vetélkedőt rendeztek a víz világnapja alkalmából

Játékos vetélkedővel várta március 20-án és 21-én a káposztásmegyeri Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont az újpesti általános iskolásokat a víz világnapja alkalmából. A diákok kreatív feladatok megoldása közben tanulhattak a vizek élővilágáról és a Föld ivóvízkészletének megóvásáról.
21
febr

„Kezedben a jövő!” − játékos környezetvédelmi kiállítás a Lóverseny téri Közösségi Házban

Játékos Tudomány: „Kezedben a jövő!” címmel nyílt interaktív kiállítás a Lóverseny téri Közösségi Házban. A tárlatot, ahol a gyerekek érdekes és látványos játékok segítségével tanulhatnak a környezetvédelemről, február 21. szerda és február 24. szombat között látogathatják az érdeklődők. Az első három napon óvodás- és iskolás csoportokat, szombaton pedig családokat várnak a szervezők.