Címke: Farkaserdő

20
ápr

Mi történik a Farkaserdőben? − Jelentős erdőmegújítási munkálatok zajlanak Káposztásmegyeren

A városi erdőkezelés elvei szerinti erdőmegújítási munkálatok zajlottak a káposztásmegyeri Farkaserdőben 2024 első negyedévében, melyekre nagy szükség volt a növényzet elöregedése és a klímaváltozás intézte kihívások miatt. Az erdő állami tulajdonú részét gondozó Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetvezetője, Rittling István ismertette az Újpesti Naplóval, pontosan milyen munkák történtek és hogyan néz ki a közkedvelt erdő jövője?
19
ápr

A Farkaserdőben rendeztek vetélkedőt a Föld napja alkalmából

A Föld napja alkalmából rendezett vetélkedőt újpesti általános iskolásoknak a Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont április 17-én, 18-án és 19-én, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg bolygónk megóvásának legfontosabb kérdéseivel.
23
febr

Erdőmegújítási munkálatok kezdődtek a Farkaserdőben

Február 19-én erdőmegújítási munkálatokba kezdett a káposztásmegyeri Farkaserdő állami tulajdonú részén a Pilisi Parkerdő Zrt. Céljuk az idősödő faállomány megújítása, mely a klímaváltozás miatt elkerülhetetlenné vált.
7
febr

Táblák is jelzik: védett terület a Farkaserdő

A FŐKERT Természetvédelmi és Erdőkezelési osztályának munkatársai múlt héten kitették a helyi védettséget jelző táblákat a káposztásmegyeri Farkaserdő fővárosi tulajdonú területére, mely januártól helyi védettséget kapott Budapesttől.
23
szept

Körkép – Kérdések a körforgalomnál (videó)

Számos lakossági megkeresés érkezett hozzánk a felröppenő hírek okán, amelyek a Farkas-erdő melletti, a Homoktövis-körforgalomnál lévő területet érintik. Az Újpest Média stábja utánajárt a válaszoknak.
30
ápr

Körkép – Vaddisznótetem a Tungsram strand mellett (videó)

A Farkaserdő után ezúttal az egykori Tungsram-strand mellett, a Rév utca melletti természetvédelmi területen került elő egy vaddisznótetem.
14
ápr

Helyi Érték – Erdőmentők a Farkaserdőben (videó)

Bajban a fecskék, de akár mi is segíthetünk nekik. Hogy hogyan, és miként tehetjük élhetőbbé például a Farkaserdőt, Csanádi Viktor, az Erdőmentők Alapítvány erdő- és vadvédelmi vezetője beszélt Helyi érték című műsorunkban.
5
márc

Körkép – Vaddisznót támadott meg egy kutya a Farkaserdőben (videó)

A szakértő szerint muszáj lenne pórázon sétáltatni a kutyát, hogy elkerülhetőek legyen az ilyen esetek. Most ráadásul megtelhet az erdő kirándulókkal.
18
dec

Jótékonyági Kalandozás a téli szünetben a Farkaserdőben

Kalandos túrára hívja a Közös Sport Egyesület azokat, akik támogatták az izomsorvadással küzdő újpesti kislány, Nóra Eliza gyógyíttatását.
29
okt

Körkép – Veszély és megelőzés a gombaszezonban

Akár az életünkbe is kerülhet, ha nem vizsgáltatjuk be a saját kezűleg szedett gombát szakértővel és egy ehetőnek hitt, valójában mérgező fajtából készítünk vacsorát. Az Újpesti Piacon gombavizsgáló szakellenőr segít megbizonyosodni arról, hogy asztalra tehető-e a gyűjtött finomság. Mindezért ráadásul fizetnünk sem kell.