Címke: Népsziget

3
máj

40 önkéntes gyűjtötte a hulladékot a Népszigeten

Április 27-én szombaton 40 önkéntes gyűlt össze a Népszigeten, akik nem kisebb feladatot vállaltak, mint a helyszín megtisztítását az elszórt hulladéktól. Az akció a TeSzedd! mozgalom keretében valósult meg.
25
ápr

Önkéntes szemétszedési akció a Népszigeten április 27-én szombaton

Hulladékgyűjtési akciót rendez  a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete és az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet április 27-én szombaton a Népszigeten. A nagyszabású szemétszedésre önkéntesek jelentkezését várják.
10
nov

Ópest: A Népszigeten tartották volna az első országos cserkész nagytábort, de a Duna közbeszólt

1926-ban a Népsziget adott volna otthont az első országos cserkész dzsemborinak, a Duna áradása miatt azonban Megyerre költöztették át a rendezvényt.
17
júl

Újpesti strandélet a Tungi előtt

Sokkal fontosabb szerep jutott a Dunának a nyári kikapcsolódásban.
14
júl

Népszigeti vigadalom

Gasztrokörkép.
21
jún

Tömegbaleset a népszigeti Dunán

Idén 110 éve, hogy a Népsziget melletti Duna-ágon megtörtént a magyarországi sportrendezvényekhez köthető egyik legnagyobb tömegbaleset.
8
máj

Szelíd zsongással ébred a Népsziget

Jusson eszünkbe, hogy karnyújtásnyira van tőlünk a hely, ahol a legjobban kiélvezhetjük a rövidebb-hosszabb ideig tartó napsütést: a Népsziget.
20
dec

Szertefoszlott olimpiai álmok a Népszigeten

Ma már nehéz lenne elképzelni, hogy különféle stadionok magasodjanak a Népsziget közkedvelt kirándulóhelyei fölé, ám volt idő, amikor sokan komolyan gondolták, hogy itt rendezzék meg az ötkarikás játékokat.
24
ápr

Újpestről lüktethet a főváros zöld ütőere

Bardóczi Sándorral, Budapest főtájépítészével beszélgettünk a főváros zöldítését előirányozó Radó Dezső Terv újpesti vonatkozásairól.
22
márc

Ahol a víz az úr

Ma van a víz világnapja. Ennek alkalmából górcső alá vettük Újpest és a Duna lassan két évszázados kapcsolatát.