Zöldítenék a társasház sivár belső udvarát? Itt a lehetőség!

  •  
  •  
  •  

A nagyfokú beépítettség miatt a lakóházak belső udvarainak zöldfelületi és rekreációs szerepe felértékelődik. Sokszor ezek a gyakran elhagyatott, alulhasznosított, kihasználatlan belső udvarok adnak egyedül lehetőséget a zöldfelületi fejlesztésre, kondicionáló és szabadtéri rekreációs lehetőséget nyújtó zöld terek kialakítására, a közösségi életre – írják a felhívásban.

Budapest ezért „Égig érő fű” címmel pályázatot hirdet társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: bruttó 30 000 000 Ft, amelyből 800.000- akár 2.000.000 Ft vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók.

 

 

A támogatás belső udvarok felújítási- és megújítási munkáira, a szükséges műszaki vizsgálatokra, tervezési munkákra, növényzet telepítésére, földmunkák, alapanyagok, köztéri elemek készítésére, kész bútorok beszerzésére, kerti szerszámok beszerzésére, bérlésére, növényorvosi, favédelmi munkák elvégzésére nyerhető el. A beérkezett pályázatok szakmai bírálata alapján, a rendelkezésre álló támogatási keretösszeg erejéig a fővárosi önkormányzat támogatási szerződést köt a nyertes társasházakkal, lakásszövetkezetekkel. A bírálati szempontokat és a pályázat lebonyolítás részleteit a főváros honlapján olvasható pályázati kiírás tartalmazza.

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a pályázati dokumentációt e-mailben is le lehet adni az egigerofu@budapest.hu címen. A levél tárgyában fel kell tüntetni: „Égig érő fű udvarzöldítési pályázat”.  Az e-mail szövegében tételesen fel kell sorolni a benyújtásra került mellékleteket. A pályázat beérkezését e-mailben igazolják vissza.

, , ,