Dobszay Ödön édesapjával közösen nyitotta meg a Helló Röfi névre hallgató belvárosi vagány, tépett húsos szendvicsezőt még 2021-ben. Idén a BorVíkendre is kilátogatnak, hogy megmutassák milyen egy igazi pulled pork szendvics.
– Miért pont a tépkedett húsos vonalra és a malacra esett a választásod?
– Már régóta gondolkodtam a street food lehetőségekben, de nem akartam a hagyományos pizzás-hamburgeres vonalat erősíteni. A tépett húsos szendvics jó iránynak tűnt, hiszen sok fantázia van benne. Szabadon kombinálhatók a hozzávalók és belecsempészhetek a készítéskor titkos, családi receptúrákat is. Az ilyen szendvics elkészítéséhez pedig a malachús a legtökéletesebb és furán hangozhat, de állattartás és feldolgozás tekintetében a legzöldebb megoldás is.
– Mi a jellemző a Helló Röfire?
– A húsok 8 órán keresztül, alacsony hőfokon készülnek, és mint említettem, saját receptek alapján dolgozunk. Nagyon fontos számunkra a magas minőség és az, hogy kizárólag magyar alapanyagokat használjunk. Ezt a nézőpontot az italok kiválasztásánál is igyekszünk tartani.
– Van olyan étel, ami abszolút favoritnak mondható?
– Igen, a Részeg Disznó nevet viselő szendvicsünk. Fehérborban sütjük a malachúst, majd kalácskában szervírozzuk saját készítésű mangalicatepertős majonézzel, madársalátával és almás céklasalátával. Ezt a BorVíkenden is meg tudják majd kóstolni az érdeklődők.
– Mi más lesz még a felhozatalban?
– Készülünk az alap barbecue-s pulled pork szendvicsünkkel házi coleslaw salátával és persze gondolunk a vegetáriánusokra is. A vega verzióban hús helyett camambert sajt van IPA sörös hagymalekvárral, madársalátával és fűszeres napraforgómaggal. Ez az igazi egyszerű, de nagyszerű szendvics! Reméljük minden ételünk sikert fog aratni a BorVíkenden!
Hornyák-Kövi Franciska