Újpestet is elérheti a MOL Bubi szolgáltatás

  •  
  •  
  •  

Társadalmi egyeztetést indított a BKK − Budapesti Közlekedési Központ a MOL Bubi 3.0 programról, melyben arra kíváncsiak, a budapestiek szerint hol épüljön ki a jövőben közbiciklis infrastruktúra. A július 16-ig kitölthető online kérdőívben újpesti helyszínekre is szavazhatunk.

A BKK 2026-tól folyamatosan növelni szeretné a MOL Bubi közbringa program gyűjtőállomásainak számát, hogy a lehető legtöbb ember számára biztosíthassanak könnyen elérhető, gyors, kényelmes, kombinálható és egészséges közlekedési lehetőséget. A Bubi 3.0 célja, hogy megduplázzák a kerékpárok számát, növeljék a hálózat lefedettségét és a szolgáltatás részévé tegyük az e-bringákat. Ha mindez sikerül, akkor minden második fővárosi lakos számára elérhetővé válnak a zöld kerékpárok − írja honlapján a közlekedési vállalat.

Ennek kapcsán várja a BKK a budapestiek visszajelzéseit, a fővárosban hol a legszükségesebb a közbiciklis infrastruktúra fejlesztése. A lehetséges helyszínek között Újpest − Rózsa utca térsége, Újpest-központ és Újpest-Városkapu is megtalálható. A kérdőívet az alábbi linken lehet kitölteni.

ÚN

fotó: BKK – Budapesti Közlekedési Központ

, , ,