Erkel Gyula előtt tisztelegtek a zene világnapján

  •  
  •  
  •  

A zene világnapján, október 1-én megkoszorúzták Erkel Gyula zeneszerző, karmester és zongoraművész és leszármazottjai síremlékét a Megyeri temetőben. A megemlékezésen részt vett Erkel Márta, Erkel Tibor özvegye; Újpest Önkormányzata, valamint az Erkel Gyula zeneiskola képviselői is.

Először az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola Alapítvány elnöke, Kornacker Gyuláné köszöntötte a megemlékezőket, majd Nemcsics Kinga népzenetanár és Csonka Dorina gregorián énekeket adott elő. Ezt követően az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Szabó Melinda mondott köszöntőt és emlékezett meg az intézmény névadójára, Erkel Gyulára és az Erkel családra. Végül a tisztelők koszorúkat helyeztek el a síremlékre, miközben Szalóki Zoltán zenepedagógus trombitán játszott.

Október 1-ét az UNESCO nyilvánította a zene világnapjának 1975-ben Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére és javaslatára, azóta a Föld minden pontján különös figyelmet szentelnek a muzsikának ezen a napon. A jeles nap alkalmából kedd délután 17:30-kor az Erkel Gyula Zeneiskolában hangversenyt szerveznek, melyen a zeneiskola tanárai és növendékei muzsikálnak.

BJ

, ,