A főváros vezetése is örül, hogy megújult a Berlini utca

  •  
  •  
  •  

A Budapest.hu számolt be róla, hogy a Fővárosi Önkormányzat részéről Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes Déri Tibor polgármesterrel közösen járta be a nemrég felújított Berlini utcát.

A portál emlékeztet, hogy a Berlini utca és a Szent László út IV. kerületi szakasza hosszú évek óta meglehetősen rossz állapotban volt:

a kátyúk és az egyenetlen útfelület balesetveszélyessé vált, ami nemcsak az ott élők, de az átmenőforgalom számára sem könnyítette meg a közlekedést.

A felújítás előtti állapotok

Az elhanyagolt útszakaszok teljes rekonstrukciójára volt szükség, a megfelelő fényviszonyok érdekében új lámpákat szereltek fel, és a kényelmes kerékpáros közlekedés érdekében öntött aszfalt került a bicikliútra.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 825 millió forintos beruházása komplex szemléletben valósult meg:

A teljes akadálymentesítés és a buszmegállók utasváróinak megújítása mellett, a Fővárosi Vízművek tárberuházásaként több vízvezeték cseréje is megvalósult.

Ugyanakkor nem csak az út minősége javult, a zöldítés is fontos szempont volt a kivitelezésben.

A bicikliút és a járda is megújult

Tizenkét új fát ültetnek novemberig az útszakasz két oldalára, az útszegélyt pedig 1,5 méteres sávban újragyepesítették.

A megújult utcát Déri Tibor, a IV. kerület polgármestere és Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes közösen járta be.

Déri Tibor a fejlesztés kapcsán elmondta:

“A Berlini utca nemcsak az ott lakók számára fontos, hanem jobb kapcsolatot jelent az Angyalföld vasútállomás és a belváros irányába is. Örülünk, hogy nemcsak a burkolat javítása történt meg, hanem rendezettebb, zöldebb környezet jött létre.”

Dorosz Dávid és Déri Tibor

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes úgy nyilatkozott:

“Az 1100 méter hosszan felújított út mellett megújított kerékpárút fontos szerepet tölt be a kerékpáros-hálózatban. Így a külvárosi kerékpározást 8,5 milliárd forint értékű beruházásokkal segítő VEKOP program teljes megvalósulása előtt is érdemben javul a kerékpározás helyzete.”

A Berlini utca felújítása a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában és a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében valósult meg. A 2019 augusztusában indult munkálatok során 1100 méter hosszon, 2×1 sávon újult meg az aszfaltréteg, átépítették az ipari vasúti átjárót és több mint 500 méter új vízvezetéket fektettek le. Az útszakasz mellett új járda és kerékpárút épült, illetve új forgalomtechnikai eszközöket (útburkolati jelek, prizmák, új gyalogos-átkelőhelyek, új utasvárók) telepítettek. A projekt során a csapadékvíz-elvezető hálózatot is átalakították.

A munkálatok 2020 májusában fejeződtek be.

(Fotók: Budapest.hu; Újpest Média)

, , , , , , ,