•  
  •  
  •  

Hat évvel ezelőtt, 2018. február 15-én szolgálatteljesítés közben, tragikus körülmények között hunyt el Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőre. A hős újpesti rendőrre emlékeztek a tragédia évfordulóján.

Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester.

Mátyás Balázs Tamás 2018. február 15-én nem sokkal éjfél előtt riasztáshoz igyekezett utasként egy szolgálati járműben, amikor a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében az autó egy másik rendőrautóval karambolozott. A baleset következtében Mátyás Balázs Tamás a helyszínen életét vesztette − írja megemlékezésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Családja méltón ápolja a fiatalon, mindössze 21 évesen elhunyt rendőr-járőr emlékét, a róla elnevezett alapítvány célkitűzése, hogy jogi és anyagi segítséget nyújtson, emberi, lelki támaszt adjon traumatizált rendőröknek, illetve családtagjaiknak. Újpest Önkormányzata 2023-ban közterületet nevezett el a hős rendőrről, a Leiningen utca, Iglói utca és a Fóti út találkozásánál lévő, korábban névtelen tér tavaly október óta Mátyás Balázs Tamás nevét viseli.

A tragikus baleset évfordulóján, csütörtök este 23 óra környékén a család, barátok, ismerősök, munkatársak és a város képviselői közös gyertyagyújtással emlékeztek Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmesterre − írja közösségi média oldalán Déri Tibor polgármester.

ÚN

, , ,