•  
  •  
  •  

Trippon Norbert zöld fejlesztésekért felelős alpolgármester ünnepélyes keretek között vehette át a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett Virágos Magyarország versenyen a Budapest Főváros díját, amellyel Újpest elnyerte a legvirágosabb kerület címet.

„Újpest nevében is köszönöm a szakmai zsűri, illetve itteni kollégáink kiváló munkáját. De nagyon köszönöm az újpestiek támogatását is. Így aztán valójában ma nem is egyedül vettem át a díjat: képzeletben ott volt velem együtt az újpestiek büszke és erős közössége”

– mondta el Trippon Norbert, akinek olyan zöld kezdeményezései nyerték el a díjat, mint például a Vadvirágos Újpest Program, az Intézményi Zöldfalak, az első Közösségi Tankert az Izzó Lakótelepen vagy például a betonkerítésre telepített vadszőlők.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt. A megmérettetésre több mint 320 pályázat érkezett, a zsűri összesen 49 díjat osztott ki.

A beérkezett pályázatokat 120 fős, kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelte, akik szerint évről évre egyre színvonalasabb pályázatok érkeznek a versenyre.

Sorra szépülnek meg a közterületek, illetve számos településen és kerületben átgondolt, a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartó zöldfelület-fejlesztések zajlanak.

, , , , , , ,