•  
  •  
  •  

Szeptember 30-án különleges alkalomra került sor a Szent István téren, a városháza mögötti területen: ekkor látta vendégül a kerület vezetése a 65 év feletti újpestieket egy hangulatos zenei műsorral az idősek világnapja alkalmából.

Bár a nap nagy részében esett az eső, a késő délután kezdődő rendezvénynek megkegyelmezett a természet, és Déri Tibor már napsütésben köszönthette a megjelent közönséget.

„Önöknek, a nyugdíjas korosztálynak köszönhetjük a mai Magyarországot, a mai Újpestet. Köszönettel tartozunk az áldozatos munkájukért, a dolgos éveikért. Büszkék vagyunk a teljesítményükre”

– fogalmazott köszöntőjében a polgármester.

Déri Tibor (Fotó: Várai Mihály / Újpest Média)

Ezt követően a Swing à la Django és a Heureka Pop Orchestra zenészei vették birtokba a színpadot, akik az est hátralevő részében együtt varázsoltak csodás zenei aláfestést az énekes fellépők számára.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Elsőként a 2020-as Sztárban Sztár nyertese, Szabó Ádám zenész, énekes, harmonikás lépett az ekkorra már jócskán megsokasodott közönség elé.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Őt Szőke Nikoletta jazz énekes követte, aki a 2005-ös Shure Montreux Jazz Voice Verseny győzteseként már nemzetközileg is elismert előadónak számít, akit most is lelkes elismerés övezett.

Kökény Attilát, a 2010-es Megasztár második helyezettjét és 2010 legjobb férfi hangját is örömmel fogadták a jelenlévők.

A legnagyobb tetszést azonban a Kossuth-díjas előadóművész, Bangó Margit aratta, aki kiemelkedő tehetségével 55 éve varázsol jókedvet a hallgatók szívébe, ami ezúttal is maradéktalanul sikerült.

Nem csak a 20 éveseké a világ

Az idősek hónapja alkalmából köszöntötték a 90 éves újpestieket, stílszerűen – hol másutt – az Ifjúsági Házban.

Virággal, ajándékutalvánnyal és egy kis koncerttel köszöntötte a 90. életévüket idén betöltött, illetve betöltő újpestieket az önkormányzat szociális intézménye október 5-én az Ifjúsági Házban. Az Idősek Hónapja alkalmából tartott rendezvény vendégeit Kanász-Nagy Máté népjóléti alpolgármester és Kósa Antalné, az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ üdvözölte.

Kanász-Nagy Máté (Fotó: Várai Mihály / Újpest Média)

Hálásak lehetünk a legidősebbeknek, akik sok évtized óta gazdagítják a közösséget. Bár a mindennapokban már sokkal nehezebb minden, ami egykor még gyors és rutinszerű volt, mégis értékelik az élet, a társaság és a programok szépségeit.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Ők különösen megérdemlik, hogy amikor csak lehetőség adódik rá, jókedvben töltsenek el néhány órát. A jelenlévőket ismert slágerekkel szórakoztatta Gergely Róbert, az operett örökzöldeket pedig Haberle Erika és Juhász László előadásában élvezhették a vendégek.

, , , , , , , , , , , , , , ,